Kılıçdaroğlu, DSP Genel Başkanı Aksakal ile görüştü

Kılıçdaroğlu, DSP Genel Başkanı Aksakal ile görüştü
Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül ile görüşmesinin ardından Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal ile bir araya geldi. İki lider,...

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül ile görüşmesinin ardından Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal ile bir araya geldi.

İki lider, DSP Genel Merkezi'ndeki görüşmenin ardından açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu, "Türkiye'deki ekonomik durumu, yapılması gerekenleri tartıştık. Demokraside yaşadığımız olumsuzluklar konusunda karşılıklı düşüncelerimizi aktardık. Türkiye'nin özellikle ekonomi konusunda yaşadığı büyük açmazlar, mutfaklardaki yangın, bu yangının söndürülmesi gerektiği konusunda düşünceleri de ifade ettik. Şundan bütün vatandaşlarımın emin olmasını isterim; Türkiye büyük bir ülke, Türkiye güçlü bir ülke, Türkiye bütün sorunlarını kendi özgücüyle aşabilecek potansiyele sahip olan bir ülke. Dolayısıyla hiç kimsenin karamsarlığa kapılmasına da gerek yok. İnşallah göreceksiniz, ayın 15'inde, yani 15 Mayıs'ta yeni bir Türkiye'ye uyanacağız hep beraber. Baharı göreceğiz, güzelliği göreceğiz, birlikte olmayı göreceğiz, kucaklaşmayı göreceğiz, huzuru göreceğiz, farklı düşünceleri saygı siyasal partiler arasındaki dayanışmayı ve karşılıklı söylenen önerilerin ne kadar daha sağlıklı bir ortamda dinlendiğini göreceğiz. Bütün bunlar bizim açımızdan çok önemli. Bizi kabul ettikleri için kendilerine yürekten teşekkür ederim" diye konuştu.

Aksakal da "Demokrasinin en güzel tarafı siyasi partilerin kendi aralarında diyaloglarını sağlıklı bir şekilde sürdürebilmesidir. Öncelikle 14 Mayıs'ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem TBMM seçimlerinin ülkemize, milletimize ve tabi ki tüm adaylara hayırlı olmasını diliyorum. Demokrasi geleneklerimize yakışır bir seçim yapılmasını temenni ediyorum. Elbette Demokratik Sol Parti olarak, Onursal Genel Başkanımız Bülent Ecevit'ten aldığımız öğreti ve birikimle, milliyetçi ve vatansever, emekten yana sol politikalarımızla 100 yıllık Cumhuriyet değerleri, Cumhuriyet'in ve Atatürk'ün ilkeleri, değerleri, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olarak tam bağımsız Türkiye idealine olan bağlılığımızla da doğrultulu tutarlılığımızla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Demokratik Sol Parti için vatan ve bayrak çok önemlidir. Türkiye'de kapısında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin dalgalandığı tek siyasi parti, Demokratik Sol Parti'dir. Kıbrıs çok önemlidir, mavi vatan, Ege çok önemlidir. 14 Mayıs seçimlerini bir önceki seçimlerden ayıran, günümüzde yaşadığımız hadiseleri dikkatle değerlendirdiğimizde en önemli özellik ise küresel emperyalist yapılarla, kadim Türk Devleti'nin arasında bir seçim olduğudur, bunu gözden uzak tutmamamız gerekiyor, bunu görmek gerekiyor. Cumhuriyetimizin 100 yıllık geçmişiyle hesaplaşma hayallerini kuranlara Demokratik Sol Parti elbette ki Türk milletinin bu hassasiyetiyle gerekli karşılığı her zaman vermiştir, bundan sonra da vermeye devam edecektir. Ben de Sayın Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımıza, Sayın cumhurbaşkanı adayımıza çıktığı yolda hayırlı, başarılı sonuçlar elde etmesini temenni ediyorum" açıklamasını yaptı.

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu ile görüşen Sarıgül: Gün birleşme günü; armudun sapı, üzümün çöpü deme günü değil