Kılıçdaroğlu’nun kimliğini açıklaması Bahçeli’ye “Cemevleri ibadethane olsun” dedirtti

Kılıçdaroğlu’nun kimliğini açıklaması Bahçeli’ye “Cemevleri ibadethane olsun” dedirtti
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Eskişehir’de Millet İttifakı ve Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sert ifadeler kullandı. CHP ve İYİ Partiye oy verenlerden kendilerine destek vermesini Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nun “etnik...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Eskişehir’de Millet İttifakı ve Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sert ifadeler kullandı. CHP ve İYİ Partiye oy verenlerden kendilerine destek vermesini Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nun “etnik ve mezhepçi” siyaset yürüttüğünü söyledi.

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Alevi kimliğini açıklaması siyasette etkisini sürdürüyor. Partisinin, 14 Mayıs’ta Aziz Milletim Sıra Sende” temalı açık hava toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Başkanı, Millet İttifakı ve Kemal Kılıçdaroğlu’na Kürtler ve Aleviler üzerinden yüklendi.

Buradaki toplantıda, “CHP’ye oy veren kardeşlerim, gelin bu defa Milliyetçi Hareket Partisi diyelim. İYİ Parti’ye oy veren kardeşlerim, sıcacık kucaklaşmamızla buzları eritip üç hilalin etrafında buluşalım” diyen Bahçeli Kılıçdaroğlu’nun, Demirtaş’ın söylediklerini tekrar ettiğini öne sürdü.

"KILIÇDAROĞLU’NUN ALEVİLİĞİ SAMİMİ DEĞİL”

“Yezid’le kazanmaktansa Hüseyin’le şehadete de talip oluruz” diyen Bahçeli, Aleviler cem evlerini ibadethane olarak görüyorsa öyle sayılmalıdır” dedi.

Bahçeli’nin konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

Kılıçdaroğlu’nun etnik ve mezhep temelli kimlik siyaseti çok tehlikelidir. Sonu uçurum olan bu yoldan derhal dönmelidir. Geçtiğimiz günlerde ilk kez Alevi olduğunu itiraf etti. Elbette saygı duyarız, Alevi olduğunu söylemesini de hakkı görürüz. Ancak bugüne kadar niye konuşmadığını, 14 Mayıs’a yaklaşırken neden bu açıklamaya gerek duyduğunu da kararlılıkla sorarız. Eskişehir’de hayat ve varlık mücadelesi veren Alevi İslam inancına mensup kardeşlerime kucak dolusu selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Onları çok sevdiğimizi beyan ediyorum. Herkesin etnik kökeni, mezhebi, yöresi, anasının dili muteber ve muhteremdir. Biz Hüseyni ahlakla bezenmiş kutlu bir hareketiz. Yezid’le kazanmaktansa Hüseyin’le şehadete de talip oluruz. Fakat mezhepçiliği, etnikçiliği milletimiz ve ülkemiz için korkunç bir tehdit olarak görürüz. Etnik ve mezhep istismarı yapanların iyi niyetli olmadığını gayet iyi biliriz. Kılıçdaroğlu’nun Aleviliği samimi değildir.

Alevi İslam inancına mensup kardeşlerimiz, Cemevinin ibadethane olarak kabulünü arzulamaktadır. Aleviliğin hem inanç boyutu hem de kültürel bir yapısı vardır. Şayet Alevi kardeşlerimiz Cemevini ibadethane görüyorlarsa, ki öyledir, bize düşen sadece buna saygı duymak ve peşin hükümlerin ambargosundan kurtularak yapıcı ve destekleyici bir tavır almaktır. Bunda Kılıçdaroğlu bir kez olsun kamuoyunun karşısına çıkıp mertçe teklif ve temennilerini paylaştı mı? Alevi İslam inancına mensup kardeşlerimizi siyaset malzemesi yapmaktan başka neyi amaçladı?”