Koray Aydın’dan İmamoğlu çıkışı: ‘Ergenekon ve Balyoz kumpasına benzer’

Koray Aydın’dan İmamoğlu çıkışı: ‘Ergenekon ve Balyoz kumpasına benzer’
Ankara Milletvekili Koray Aydın, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasına tepki gösterdi.

Gazete Pencere- CHP'nin ön seçimdeki Cumhurbaşkanı adayı, Türkiye Belediyeler Birliği ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki soruşturma kapsamında tutuklandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun önce diplomasının iptali ardından gözaltına alınıp tutuklanmasına milyonlar tepki gösterdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tutuklanmasının ardından İstanbullulara ve tüm Türkiye’ye çağrı yaptı. İmamoğlu “Oyunuzu kullanın Saraçhane’de e diğer illerimizde demokrasi meydanlarında buluşarak sesinizi yükseltin” dedi.

Halk İmamoğlu’na oy vermek için sokaklara döküldü.

Ankara Milletvekili Koray Aydın, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasına tepki gösterdi.

Koray Aydın, İmamoğlu’nun tutuklanmasını FETÖ’nün Ergenekon ve Balyoz kumpasına benzetti.

“Gözü dönmüş iktidar siyasi bir davayla, hukuku katletmiş, demokrasiyi askıya almıştır” diyen Koray Aydın’ın mesajı şöyle:

“Tutuklanan sadece Sayın İmamoğlu değil, milli iradenin kendisidir.

Sayın @ekrem_imamoglu'nun, Ergenekon ve Balyoz kumpas davalarına benzer yöntemlerle tutuklanması, iktidarın Türkiye’de "rakipsiz seçim ve muhalefetsiz rejim" istediğini göstermiştir.

İktidar, sandıkta yenemediği siyasi rakibi Sayın İmamoğlu'nu, Cumhurbaşkanı adayı olduğu için yargı darbesiyle bertaraf etme yolunu seçmiştir.

Bu rejimin adı demokrasi değildir.

İktidarın gittiği bu yol, yol değildir.

Senaryosu önceden yazıldığı belli olan haksız, hukuksuz ve adaletsiz bir tutuklama ile karşı karşıyayız.

Ülke ekonomisini, iç huzurunu ve itibarını hiçe sayacak kadar gözü dönmüş bu iktidar, zulüm ile abad olunamayacağını en yakın zamanda görecektir.

Türk milleti, kişilerden ve siyasi partilerden bağımsız olarak yaşananları açık ve net bir şekilde görmektedir.

Türk milleti, Sayın İmamoğlu’nun şahsında demokrasiye ve adalete sahip çıkmış, meydanlarda sözünü cesurca söylemiştir.

Türk milleti, demokrasiye, hukuka ve devletimizin itibarına uzanan ele karşı, eninde sonunda gereğini yapacaktır.

Büyük Türk milleti son sözünü elbette ki sandıkta söyleyecektir.

Türk milleti bu haksızlığı ve adaletsizliği asla unutmayacak ve yapılacak ilk seçimde bu zulüm dönemine son verecektir.”

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar