Kotex’in erkek oyunculu 8 Mart reklamı topa tutuldu

Kotex’in erkek oyunculu 8 Mart reklamı topa tutuldu
Ped markası Kotex’in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel hazırladığı reklam filminde erkek oyunculara yer vermesi ve yanlış veri kullanması sosyal medyada topa tutuldu. Kotex, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınların...
Ped markası Kotex’in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel hazırladığı reklam filminde erkek oyunculara yer vermesi ve yanlış veri kullanması sosyal medyada topa tutuldu. 

Kotex, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınların toplumsal konumu, iş dünyasındaki yeri, çalışan kadın oranı, cinsiyet eşitliği, eğitim ve bir tabu olan regl konularını gündeme taşımak amacıyla ‘Kadın Demek İlerlemek Demek’ adında bir kampanya hazırladı.

Kampanya filmi için kamera karşısına geçen ünlü isimler arasında Burak Yörük ve Kubilay Aka gibi erkek oyuncuların yer alması sosyal medyada tepki çekti.

Öte yandan Aka, videoda, Türkiye’nin cinsiyet eşitliği konusunda 146 ülke arasında 124’üncü sırada yer aldığını söylüyor ancak bu veri 2022 yılına ait. Aynı raporun 2023 verisinde Türkiye 129’uncu sırada yer alıyor.

Videoya gelen tepkilerden bazıları şu şekilde: