Kulis: DEM Parti İBB için iki sürpriz ismi açıklayacak

Kulis: DEM Parti İBB için iki sürpriz ismi açıklayacak
DEM Parti'nin uzun zamandır İBB'de hangi isimleri aday göstereceği konuşuluyordu. O iki sürpriz isim bugün HDP Genel Merkez'de yapılacak toplantıda açıklanacak.Helin YılmazHalkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) 81 ilde...
DEM Parti'nin uzun zamandır İBB'de hangi isimleri aday göstereceği konuşuluyordu. O iki sürpriz isim bugün HDP Genel Merkez'de yapılacak toplantıda açıklanacak.

Helin Yılmaz

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) 81 ilde aday çıkaracağını açıklamasından sonra en çok İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayının kim olacağı merak ediliyordu.

Başak Demirtaş'ın "Aday olabilirim" çıkışı sonrası tartışmalara neden olan DEM Parti İstanbul adayının kim olacağı parti kurullarında yapılan toplantılar sonrası belirlendi. Başak Demirtaş’ın daha sonra DEM Parti ile karar aldıklarını açıklayıp aday adaylığı sürecinden çekilmesinden sonra kamuoyunda DEM Parti’nin ne yapacağı konuşuluyordu.

Parti kulislerinden aktarılan bilgilere göre DEM Parti yönetimi İBB adayını Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş ve eski HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni olarak belirledi.

Meral Danış Beştaş kimdir?

1967 yılında Diyarbakır'da doğdu.  1990 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Diyarbakır Barosu'na bağlı olarak serbest avukatlık yaptı. Baro yönetiminde görev aldı, kadın hakları ve insan hakları alanlarında uzmanlaştı. AİHM'e götürülen hak ihlalleri davalarında avukatlık yaptı.

Aile içi şiddet konusunda Türkiye'nin mahkum edildiği ilk davanın (Opuz davası) başvurucu avukatı olarak yer aldı. Barış ve Demokrasi Partisi Eş Başkan Yardımcılığı yaptı, hukuk komisyonunda yer aldı.

HDP Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu Eş Başkan Yardımcılığı da yapan Danış-Beştaş 7 Haziran'da Meclis'e girdi. İki dönem HDP Grup Başkanvekilliği görevini üstlendi. 14 Mayıs seçimlerinde ise Erzurum'da yeniden milletvekili seçildi.

Murat Çepni kimdir?

Aslen Rize, İkizdereli olan Murat Çepni 1974 doğumludur. 2016 yılında Halkların Demokratik Partisinde PM Üyeliği ve Ekolojiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcılığı göreviyle MYK Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. Çepni, 27. Dönem HDP İzmir milletvekili seçilmiştir.