Kurtulmuş teknoloji fuarında yapay zekayı hedef aldı: Gözyaşının değerini bilir mi?
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, katıldığı bir teknoloji fuarında yapay zeka ve dijitalleşme sürecine ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. AKP’li Kurtulmuş, insanın yerini alabilecek yapay sistemlere karşı uyarıda bulunarak, “Yapay zeka gözyaşının değerini bilir mi? Bir sevinci, bir kederden ayırabilir mi?” diye sordu.
Kurtulmuş, yapay zekanın insanlığı dönüştürmek yerine “insanı dışlayan bir araca” dönüşmesine karşı çıkılması gerektiğini ifade etti. “Şeytani bir oyun olan insansızlaştırma sürecinin bir aracı olarak yapay zekanın kullanılmasına müsaade etmemeliyiz” diyen Kurtulmuş, teknolojinin insanlık onuru ve değerleriyle uyumlu kullanılmasının önemine dikkat çekti.
Meclis Başkanı Kurtulmuş teknoloji fuarında yapay zekayı hedef aldı: Gözyaşının değerini bilir mi?https://t.co/djvcCYNx0V pic.twitter.com/Xzy4ON1ZRU
— Gazete Pencere (@gazetepencere) April 25, 2025
Açıklamalarında insan merkezli bir dijital dönüşüm çağrısında bulunan TBMM Başkanı, teknolojik ilerlemenin toplumdan, ahlaktan ve vicdandan kopuk ilerlememesi gerektiğini vurguladı.
Kurtulmuş’un bu sözleri, yapay zekanın etik sınırları ve toplumsal etkileri üzerine süren tartışmaları yeniden gündeme taşıdı.
Kaynak:Haber Merkezi