Kurum, İmamoğlu’nu hedef aldı: İstanbul gündelik ve keyfi kararlarla yönetilemez!

Kurum, İmamoğlu’nu hedef aldı: İstanbul gündelik ve keyfi kararlarla yönetilemez!
AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı. Kurum konuşmasında, "İstanbul gibi bir metropol de; gündelik ve keyfi kararlarla yönetilemez!...
AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı. Kurum konuşmasında, "İstanbul gibi bir metropol de; gündelik ve keyfi kararlarla yönetilemez! Böylesi bir yönetim de, bu şehri çözümsüzlüğe, riske ve çileye mahkûm eder" dedi. 

Gazete Pencere Haber Merkezi 

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Risksiz İstanbul Tanıtım Toplantısı’nda konuştu. Kurum, konuşmasında Ekrem İmamoğlu ve İBB yönetimini hedef aldı. Kurum, "İstanbul gibi bir metropol de; gündelik ve keyfi kararlarla yönetilemez! Böylesi bir yönetim de, bu şehri çözümsüzlüğe, riske ve çileye mahkûm eder" dedi.

Murat Kurum, Ekrem İmamoğlu’nun beş yıllık belediye başkanlık döneminde ‘her alanda başarısız olduğunu’ iddia ederek “Bugün sahada, kiminle konuşsak; İstanbul’un en derin sorununun yönetimdeki rasyonel sistem eksikliği olduğunu görüyoruz” dedi.

"İstanbullular bu başarısızlıklarla geçen yılların ardından, artık çaresiz değildir"

Kurum'un konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Bu güzel şehrin 39 ilçesi var. Bu şehirde, 7 buçuk milyon evimiz, iş yerimiz var. Yeterli mühendislik ve mimarlık hizmeti almış 1 buçuk milyon yuvamız sağlıksız durumda. 600 bin yuvamızın acilen bir dakika bile kaybetmeden dönüşmesi gerekiyor. Bugün burada bu kadar acil olan bir konuda, Cumhuriyet Halk Partili mevcut yönetimi ne yapıyor? Ne acıdır ki tek bir olumlu adım dahi atmadılar. Durumun ciddiyetinin farkında olduklarını, odaklarına İstanbul’u koyduklarına bile kıymetli hemşerilerimiz inanmıyor.  Geçtiğimiz 5 yılın sonunda, her alanda başarısız olmuştur. İstanbullular bu başarısızlıklarla geçen yılların ardından, artık çaresiz değildir.

Bugün sahada, kiminle konuşsak; İstanbul’un en derin sorununun yönetimdeki rasyonel sistem eksikliği olduğunu görüyoruz.

Bu eksikliğin giderilmediği her dakika; İstanbul’un yaşam dengesi bozulmaya devam edecektir. Bu noktadan hareketle; İstanbul’un sorunlarını bütüncül bir yapı ile ortaya koyarak, merkeze insanı alan yepyeni bir yönetim anlayışı sunuyoruz.

İşte Siztem İstanbul bu yönetim anlayışının ta kendisidir. Bu anlayış, gücünü insandan ve planlamadan alır! Yalnızca çözüme odaklanan sistemli bir kent yönetimi sunar. Zaten İstanbul gibi bir metropol de; gündelik ve keyfi kararlarla yönetilemez! Böylesi bir yönetim de, bu şehri çözümsüzlüğe, riske ve çileye mahkûm eder. Siztem İstanbul yaklaşımıyla bizim İstanbullulara vaadimiz; sizleri risksiz, çilesiz ve stressiz bir İstanbul’da yaşatmaktır.

"Deprem konusunda tek bildikleri şey çalıştay ve toplantı yapmak"

Deprem konusunda tek bildikleri şey çalıştay ve toplantı yapmak olan mevcut İBB yönetimi; dönüşüm hareketinin bir paydaşı olamamıştır.

Deprem bölgesinde; Güngören, Bahçelievler Belediyesi… elinden gelen bütün çabayı gösterdi. Ya sen büyükşehir belediyesinin bütçen birçok bakanlıktan büyük. Büyük bir kısmıyla, deprem bölgesinde bin konut yapsan ne olurdu? Orada milletimizi yalnız bırakmasan, seçimde ağız dolusu vaat verip de o vaatleri gerçekleştirmediğinizi, depremzede kardeşlerimizin, Cumhur İttifakına verdikleri desteklerden sonra o sözleri unutmadık… gidip orada bir çadır kenti kurup orada vatandaşlarımıza konutları verip oradan çıkmasaydınız ne güzel olurdu ya.Biz de alkışlardık ama maalesef böyle bir anlayış olmadı olmayacaktır.

Ayrıntılar geliyor...