Mahir Çoğaç öğretmenin cinayetinde 'çete' ayrıntısı ortaya çıktı
Çayırova Mahallesi Fatih Caddesi'nde, 26 Haziran Çarşamba günü sabah saatlerinde yaşanan trajik bir olayda Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Mahir Çoğaç, evinden çıkıp otomobiline bindiği sırada silahlı saldırıya maruz kaldı. Emniyet kemeri takarken aracının yanına yaklaşan bir saldırgan tarafından başından vurulan Çoğaç, olay yerinde hayatını kaybetti. Saldırgan ise koşarak kaçarak izini kaybettirdi.
Katil yakalandı
Olayın ardından Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro dedektifleri, geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Bu süreçte, saldırganın kimliği ve olaya karışan diğer şüphelilerin peşine düşüldü. Yapılan operasyonlar sonucunda saldırgan ile ona yardım ettiği düşünülen şahıs, İstanbul Ümraniye'de Dudullu'da yakalandı. Olayla ilgili detaylı gözaltılar da gerçekleştirildiği belirtildi.
Mahir Çoğaç, evli ve 2 çocuk babası olarak biliniyordu. 18 yıldır görev yaptığı okulun bahçesine getirilen Çoğaç'ın cenazesi, yakınları, meslektaşları ve öğrencileri tarafından büyük bir hüzünle uğurlandı.
"Bayğaralar" organize suç örgütü detayı
Cinayetin arkasında, daha önce Adana'da işlenen bir başka suçla ilişkilendirilen "Bayğaralar" adlı organize suç örgütü olduğu iddia edildi. Bu örgütün eski lideri Bedirhan Bayğara'nın öldürülmesinin ardından intikam almak isteyenlerin Mahir Çoğaç'a pusu kurdukları belirtildi. Olayın failinin, Mahir Çoğaç'ın kardeşi Y. Çoğaç olduğu iddia edildi ancak Y. Çoğaç'ın halen yakalanamadığı ifade edildi.
Çeşitli suçlara karışmış isimler
Çoğaç ailesinin geçmişine dair bilgiler de olayın detayları arasında yer aldı. Mahir Çoğaç'ın kardeşlerinden M. Çoğaç'ın Adana'da organize suç örgütü lideri olarak bilindiği ve çeşitli suçlarla ilişkilendirildiği aktarıldı. Diğer bir kardeşleri S. Çoğaç'ın ise silahlı çete üyeliği, adam öldürme ve yaralama gibi suçlardan 2002 yılında yakalandığı ve yargılandığı bilgisi paylaşıldı.
Mahir Çoğaç hakkında
Mahir Çoğaç, eğitim hayatında ve sosyal çevresinde sevilen ve saygı gören bir öğretmen olarak biliniyordu. Mersin Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun olan Çoğaç, hiçbir suça karışmayarak Kocaeli'de kendisine ve ailesine yeni bir yaşam kurmuştu.
Lise müdür yardımcısı otomobilinde vurularak öldürüldü
Okul müdürüne zincirle saldıran şüpheli yakalandı, babası aranıyor
Çorum'da öğrenci velisi okul müdürüne zincirle saldırdı!
Okul müdürünü öldüren Iraklı öğrenci tutuklandı
Öğrecisinin öldürdüğü okul müdürü için okul önünde meslektaşları eylem yaptı
Okulda silahlı saldırı da lise öğrencisi tutuklanırken, okul müdürü hayatını kaybetti
