Mansur Yavaş, Cumhur İttifakı’nı işaret etti: Onların vaat ettiklerini biz 3 yıldır yapıyoruz

Mansur Yavaş, Cumhur İttifakı’nı işaret etti: Onların vaat ettiklerini biz 3 yıldır yapıyoruz
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Batıkent Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışı töreninde Cumhur İttifakı'nın projelerine atıfla, "Onların vaat ettiklerini biz 3 yıldır yapıyoruz" dedi. Yavaş, rekor oy...
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Batıkent Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışı töreninde Cumhur İttifakı'nın projelerine atıfla, "Onların vaat ettiklerini biz 3 yıldır yapıyoruz" dedi. Yavaş, rekor oy isteyerek, "Belediye Meclisi'nde çektiğimiz sıkıntıları bu seçimde bitirelim" çağrısı yaptı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'la birlikte Batıkent Seçim koordinasyon Merkezi'ni açan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhur İttifakı'nın Ankara ve İstanbul adaylarının projelerine dikkat çekerek, "Onların vaat ettiklerini biz 3 yıldır yapıyoruz" dedi.

Rekor oy isteyen Yavaş, "Belediye Meclisi'nde çektiğimiz sıkıntıları bu seçimde bitirelim" çağrısı yaptı.

Yavaş'ın açıklamalarından başlıklar şöyle:

Hesap vermeye geldik

5 yıl geçti, hesap vermeye geldi. Hesap sandıkta verilir. İnsanlar sizden memnun mu bunu sandık sonucunda anlarsınız. 5 yıl boyunca bizin hiçbir yerde reklamımızı, çakarlı araçlarla konvoy halinde gezdiğimiz görmediniz. Çünkü biz hükmetmeye değil, hizmet etmeye geldik.

Sizin parasıyla maaşımızı alıyoruz, size hizmet ediyoruz.

4 binin üzerinde ihaleyi canlı yayında yaptık. Her şeyimiz açık, korkacak, saklayacak bir şeyimiz yok. Biz hesabımızı halkın önünde vereceğiz. Bütün iftiralara rağmen bize güvendiniz, inandınız. 5 yılda sizi utandıracak, başınızı eğdirecek hiçbir şey yapmadık. Aynı şekilde devam edeceğiz.

5 yılda önceki dönem kadar kavşak yaptık, zaten yapmamız gereken hizmeti halkın başına kakar gibi pankartlar asarak 'hayırlı olsun' demedik. 25 yılda yapılan kadar yeşil alan yaptık. Betonla işimiz yok, dünya başkentleriyle yarışıyoruz.

1 işçiyi işten çıkarmadık. Ama onlar 2019'da göreve gelir gelmez kendi partilerinden çalışanları dahi işten çıkardılar. Şimdi 'İşçileri koruyacağız' diyorlar.

Projeleri dahi yok, bizim yaptığımız projeleri taklit ediyorlar. AnkaraKart vereceklermiş, içine para yükleyeceklermiş. Biz bunu 3 yıldır yapıyoruz. İstanbul adayları çorba dağıtacakmış, kadınlar istediği yerde otobüsten inebilecekmiş, biz bunu 3 yıldır yapıyoruz.

Emeklilere para vereceğiz diyorlar, artırın, belki ülkeyi yöneten duyar da sizden fazla para verir, emekliler biraz rahat eder. Türkiye'de 30 büyükşehir belediyesi var, benden başka emekliye destek olan yok. Türkiye'de benden başka ayda 200 bin aileye doğal gaz desteği veren yok. Hadi hükümet şimdi biz daha fazla vereceğiz desin de millet rahatça ısınsın.

Bizden aha çok belediyecilik öğrenecekler.

İnsan ayırmadık

Ama en iyi özelliğimiz insan ayırmamak. Ankara'da 1 kişi ben ayrıma uğradım diyemez. Herkesin vergisinden istifade ediyorsak herkese hizmet etmeliyiz. Dürüst çalışılabileceğini, yönetilebileceğini gösterdik. 'Çalıyor ama çalışıyor' lafını Ankara'nın kaldırımlarından sildik, darısı Türkiye'nin başına.

Rekor oy istiyoruz

Belediye Meclisinde çektiğimiz sıkıntıyı bu seçimde ortadan kaldırıyoruz. Sadece 3 belediye değil, çevredeki belediyeleri de almak suretiyle belediye meclisinde çoğunluğu bu seçimde istiyoruz. Ankara'da rekor oy istiyoruz. Fark şu anda yüzde 14, yetmez daha fazla istiyoruz.

Rantçılara değil, vatandaşa veriyoruz

Artık halkı düşünen belediyeler iş başına gelecek. Vatandaştan aldığımız rantçılara değil, vatandaşa veriyoruz. Ankara'yı dünya başkentleriyle yarışır başkent haline hep birlikte geleceğiz."