Mansur Yavaş: Cumhurbaşkanı’nın onayladığı krediyi reddettiler

Mansur Yavaş: Cumhurbaşkanı’nın onayladığı krediyi reddettiler
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Erdoğan'ın onayladığı proje kredisinin belediye meclisinde Cumhur İttifakı üyelerince reddedildiğini söyledi.Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bugün Kahramankazan...
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Erdoğan'ın onayladığı proje kredisinin belediye meclisinde Cumhur İttifakı üyelerince reddedildiğini söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bugün Kahramankazan Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışına katıldı.

Açılışta konuşan Yavaş, ürettikleri projelerin engellendiğini belirterek şunları söyledi:

“Bu kadar bütçe varken Ankara’nın bütün bölgelerindeki alt yapılar neden yapılmadı? Ama bana göre açıktan akan kanalizasyon, orada oynayan bir çocuğun hastalık kapma riski, bütün projelerin önünde gelir. İki saat evinizde suyunuz akmasa nasıl tedirgin olursunuz? Bazı köylerin çoğunda su yok yıllardır, bunların da birçoğunu halettik. Ben Cumhuriyet’in Başkenti Ankara’da açıkta akan kanalizasyon, suyu olmayan hiçbir yer olmasın istiyorum, önceliğimiz budur.

"Kendi onayladıkları kredi için 8 aydır bekletiyorlar"

ASKİ’nin bütçesinin yaptık. Eskiden suyu 1.6 dolara satıyorlardı. 50 liraya satıyorlardı. Şimdi yarı fiyatından daha aşağıda. ASKİ’den elde ettikleri bu geliri çöp projelere harcıyorlardı. Şimdi, geçen sene eksi 5 milyar kredi çek şeklinde bir karar çıktı. Bırakın eksi 5 milyarı kredi de bulunmuyor artık. 2 milyarlık kredi bulduk. Banka dedi ki, ‘Meclisten bununla ilgili karar al.’ Kendi onayladıkları eksi 5 milyar kredi için 2 milyar lira onayı da 8 aydır bekletiyorlar.

"Cumhurbaşkanı'nın onayladığı projeyi reddettiler"

Tatlar Arıtma İstasyonu var. 2010 yılında yazmışlar, ‘Bunu büyütün’ diye. Karayalçın yapmış zamanında, çivi çakılmamış. Yani Ankara’nın atık suyu arıtılmadan gidiyor. Nereye gidiyor? Ankara Çayı’na. Etrafında sebze yetiştirenler var. Oradan Sakarya’ya. Sakarya’dan da İstanbul Ömerli Barajı’na içme suyu olarak gönderiliyor. 750 bin metreküp arıtılıyor. 750 bin metreküp arıtılmıyor. Bununla ilgili gelir gelmez projesini yaptırdık. Sayın Cumhurbaşkanı’na sunduk, dedik ki, ‘İstanbul Anadolu yakasının suyu kokuyor, acil yapılması lazım.’ Uygun gördü, proje onaylandı, yatırım programına alındı. Biz de kredisini bulduk. 275 milyon dolar, 25 milyon dolar da biz harcayacağız birkaç yıl yapımı sürecek ama 30 milyonun sağlığını tehdit eden tehlike ortadan kalkacak. Cumhurbaşkanı’nın onayladığı bu krediyi reddettiler. Yani Ankaralıya pis suyu reva gördüler. Hiç yuha gerek yok insan sağlığı ile oynayan bu zihniyetin sandıkta dersini vereceksiniz. Siz Cumhurbaşkanı'nın da mı üstündesiniz? Ne bu cüret Cumhurbaşkanı’nın onayladığı projeyi reddediyorsunuz. Mesele Mansur Yavaş iş yapmasın… Bana bir şey olmuyor, Allah’ın da izniyle sizlerin de desteklerinizle çok yüksek oyla ben yine seçileceğim.”