Maskeli ilk gün, bazıları maskesiz

Maskeli ilk gün, bazıları maskesiz
İstanbul, Ankara ve Bursa’da açık alanlar ve kapalı mekanlar için getirilen maske takma zorunluluğunun ilk gününde her üç kentte de bazı vatandaşların yasağa uymadığı ortaya çıktı.Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun...

İstanbul, Ankara ve Bursa’da açık alanlar ve kapalı mekanlar için getirilen maske takma zorunluluğunun ilk gününde her üç kentte de bazı vatandaşların yasağa uymadığı ortaya çıktı.


Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda valilikçe alınan maske takma zorunluluğu kararının İlk gününde İstanbul’da vatandaşların çoğunluğunun kurallara uyduğu, bazı vatandaşlarınsa yasağa uymayarak maske takmadığı görüldü. İstanbul’da toplu taşıma araçlarında maske zorunluluğuna uyulurken, açık alanlarda ve herkese açık kapalı mekanlarda bazı vatandaşlar maske takmamayı tercih etti.


Ajans haberleriyle, sosyal medyada paylaşılan videolar, Ankara ve Bursa’daki ilk maskeli günde de benzer görüntüler yaşandığını gösterdi. Bu durumda her üç kentte de maske takmayanlara cezai işlem uygulanabilir. Zorunluluğa rağmen maskesiz olarak dışarı çıkmanın cezası ise 3 bin 150 lira.