Meclis üyeliği ‘engellenen’ başkan AKP’den istifa etti: Alt tabakalarda yozlaşma kol geziyor

Meclis üyeliği ‘engellenen’ başkan AKP’den istifa etti: Alt tabakalarda yozlaşma kol geziyor
AKP’nin Elazığ Arıcak İlçe Kolları Başkanı Muhammed Dalmızrak, il genel meclis adaylığının düşürülmesine tepki göstererek partisinden istifa etti. Dalmızrak, istifa gerekçesinde “Alt tabakalarda yozlaşma kol geziyor”...
AKP’nin Elazığ Arıcak İlçe Kolları Başkanı Muhammed Dalmızrak, il genel meclis adaylığının düşürülmesine tepki göstererek partisinden istifa etti. Dalmızrak, istifa gerekçesinde “Alt tabakalarda yozlaşma kol geziyor” dedi.

31 Mart yerel seçimleri meclis üyeliği adaylarının seçim kuruluna teslim edilmesinin ardından meclis üyesi adayı gösterilmeyen AKP’liler partilerinden istifa etmeye devam ediyor.

Artı Gerçek Evren Demirdaş'ın haberine göre,Elazığ’ın AKP Arıcak ilçe gençlik kolları başkanı Muhammed Dalmızrak, il genel meclis üyeliği adaylığında ilk sırada seçilmesine rağmen ilçe yönetimi tarafından çeşitli entrikalarla adaylığının düşürüldüğünü belirterek il yönetimiyle birlikte partisinden istifa ettiğini açıkladı. İstifa açıklamasında alt kadrolarda yozlaşmanın kol gezdiğini belirten Dalmızrak, “Sadece emelleri için çabalayan bugün Ak Partiye şahsi menfaatleri için üye olmuş ve görev almış insanların sadece Ak Parti’ye zarar verdiğini görmek üzüntü verici bir durum” dedi.

'İstifa edeceklerini dahi söyleyecek kadar küçüldüklerini gördüm'

AKP Arıcak İlçe Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Dalmızrak istifasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

“Bilindiği üzere belli bir zamandır Ak Parti il meclis üyeliği aday adaylığımı açıklamıştım. Ak dava uğruna canla başla çalışmaktan gurur duydum Ama ne yazık ki samimi insanların ve adalet duygusuyla hareket edenlerin pek bir kıymetinin olmadığını gördüm. Aday adaylığım işimden, gücümden, ailemden, çocuklarımdan dahi feragat ederek çalışmaya gayret gösterdim. Maalesef şahsi menfaatleri ön planda tutan etrafında kıymet görmeksizin hatır gönül işiyle parlatılan kişilere tercih edildiğimizi gördük. Aday adaylarının adaylık süreci için başlatılan görüş alışverişlerinde il yönetiminde gerçekleştirilen komisyonlarımızın, meclislerimizin en önemlisi tabi ki halkımızın ve gençlerimizin bize destek vererek fikir belirtmeleri sonucunda il meclis üyeliği aday adayları arasında ilk sırada seçilmiş bulunmaktaydım. İlçe yönetiminde bulunan bazı kesimleri rahatsız eden bu adaylık sonucu onları adaletsiz ve Ak dava ruhuna uymayan şura ve meclis kararlarını tanımamaya ittiğini gördüm. Bu şekilde il yönetimini rahatsız edip istedikleri aday adaylarının aday yapılmaması halinde bazı belde başkanlarının istifa edeceklerini dahi söylemeye kadar küçüldüklerini gördüm. Çeşitli baskı ve entrikalarla il yönetimini şahsımın birinci sıradan düşürülmesi için rahatsız etmekten imtina etmediler”

'Menfaatler çakıştığında meclis kararları feshedildi'

AKP’ye şahsi menfaatleri için üye olmuş ve görev almış kişilerin AKP’ye zarar verdiğini görmenin üzüntü verici olduğunu belirten Dalmızrak

“Biz bu yola halk ne der millet ne der ve ortak karar mekanizmasının aktif çalıştığı bir parti diyen kurucu liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ile çıktık. Kendisinin bu denli ahlaki ve toplum yararına olan siyasi anlayışının yanında partinin en alt tabakalarında ilçe ve il yönetimlerinde yozlaşmanın kol gezdiğini görmek, menfaatlerin çakıştığı zaman meclis kararlarının fesih edildiğini, gece yolculukları dostluklarının kararları almadan ön plana çıktığını görmek hakkı söylemek için yeterli sebepler olduğunu düşünüyorum. Saydığım bu nedenlerden dolayı hevesle icra etmeye çalıştığım Ak Parti Arıcak İlçe Gençlik Kolları görevimden yönetimimle beraber ayrılıyorum”