Metin Külünk: Derebeyliğin devam ettiği teşkilatlar hala var

Metin Külünk: Derebeyliğin devam ettiği teşkilatlar hala var
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı aday adaylığını açıklayan Metin Külünk, katıldığı canlı yayında AKP içindeki 'derebeyliklerden' söz etti. Külünk, "15 Temmuz'dan sonra sayın Erdoğan müthiş bir güç, her anlamda...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı aday adaylığını açıklayan Metin Külünk, katıldığı canlı yayında AKP içindeki 'derebeyliklerden' söz etti. Külünk, "15 Temmuz'dan sonra sayın Erdoğan müthiş bir güç, her anlamda müthiş bir güç. Bu güç üzerinden belli noktalarda kontrol edilemeyen derebeylikler oluştu. Bu derebeylikler maddi ve manevi çıkar alanları oluşturdu" dedi.

Eski AKP milletvekili Metin Külünk, Karar TV'de Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’un sorularını yanıtladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın operasyonlarına ilişkin konuşan Külünk, AKP içindeki 'derebeyliklerden' söz etti. Külünk şunları söyledi:

"15 Temmuz'dan sonra sayın Erdoğan her anlamda müthiş bir güç. Bu güç üzerinden belli noktalarda kontrol edilemeyen derebeylikler oluştu. Bu derebeylikler maddi ve manevi çıkar alanları oluşturdu. Teşkilatlara kimseyi yaklaştırmadılar, yaklaştırmak istemediler. Derebeylik aklına göre dizayn etmek istediler. Toplumun itiraz kapılarını belli kısımlarda kapattılar. Hala devam ettiği yerler var.

Sayın Ali Yerlikaya'nın raftan indirip, harekete geçirdiği bütün operasyon toplumun hafızasında bilinen, 'neden bunlar bu kadar rahat ediyorlar' diye sorgulanan olaylardı. Sayın bakanımız bu anlamda harekete geçince toplumda rahatlama ve sayın bakanımıza yönelik sempati oluşturdu.

Derebeylikler salt bir alana kitlemeyelim bir mahallede dahi derebeylik var. Oradaki AK Parti hareketinde temsil makamında olan bir kardeşimiz. O gücü eline geçirdiği zaman müthiş bir otorite hissediyor kendinde"

"Bir yılda hayatımız dört kat güçleşti"

Hayat pahalılığına ilişkin de konuşan Külünk şunları söyledi:

"15 bin liradan aşağı kira yok. Bir yılda hayatımız 4 kat güçleşti. Kızımın market ve pazar dönüşünde tepkilerinden okuyabiliyorum. Eğer sokakla inatlaşılırsa, sokağı anlamamakta inat edilirse AK Parti'ye yerel seçimlerde bütün bunların faturası çıkabilir"