Millet İttifakı, Ankara’da final yaptı

Millet İttifakı, Ankara’da final yaptı
Millet İttifakı, seçim maratonunu Ankara Tandoğan Meydanı’nda yaptığı 43’üncü miting ile tamamladı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı mitinge 7’den 70'e on binlerce kişi katıldı.Miting için belirlenen meydana gidişler...

Millet İttifakı, seçim maratonunu Ankara Tandoğan Meydanı’nda yaptığı 43’üncü miting ile tamamladı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı mitinge 7’den 70'e on binlerce kişi katıldı.

Miting için belirlenen meydana gidişler sabah saatlerinden itibaren trafiğe kapatıldı. Meydana çıkan birçok sokak da Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait kamyonlarla araç trafiğine kapatıldı.

Mitinge sadece ittifak partilerinin seçmenleri değil Türkiye İşçi Partisi (TİP), Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, Sol Parti başta olmak üzere farklı kesimlerden de çok sayıda kişi katıldı.

Mitinge katılan kesimler arasında ilk kez oy kullanacak olan gençlerin ağırlıkta olması dikkat çeken bir ayrıntıydı.

Liderlerin konuşmalarını yapacağı sahnenin etrafında geniş güvenlik önlemleri alınırken, önceki mitinglerin aksine çatılarda keskin nişancıların olmaması da mitingin notları arasındaydı.



KAMU PERSONELLERİ DE ASKERLER DE İLGİ GÖSTERDİ

Mitingin yapıldığı meydan Makine ve Kimya Endüstrisi ve TİKA başta olmak üzere kamu kuruluşlarının bulunduğu bir bölgeydi. Mesai bitimi öncesinde alanın dolduğu sıralarda bu kurumların pencerelerinden de kamu personellerinin mitingi izlediği görüldü. Miting alanın yanındaki Tandoğan Orduevi’nin pencerelerinden ara ara bazı askerlerin miting alanını izledi.

Saat 18.00 olarak planlanan miting, gecikmeli olarak başladı. Ancak mitingin sonların doğru başlayan sağanak yağışa rağmen kitlenin miting alanından ayrılmadığı gözlendi.

Konuşmaların ardından ise liderlerin ve eşlerinin selamlamasıyla miting sonlandı.

İttifakın önceki mitinglerinde olduğu açılan pankart ve dövizler dikkat çeken içerikleriyle bu mitingde de öne çıkan başlıklardan biriydi.

“Domates, biber patlıcan bu seçim saplican”, “Hak, hukuk, adalet, patates soğan güle güle Erdoğan”, “Tayyip kork iktidarını yıkıyoruz”, “Sarayı boşalt biz geliyoruz”, “Anadolu Ajansı’na göre bile ilk turda bitiriyoruz” gibi dövizler öne çıkan dövizlerdi.

Ev sahibi pozisyonundaki Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ın selamlama ve ilk konuşmasıyla başlayan miting sırasıyla DEVA Partisi Genel Başkanı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu konuştu.

Sahneye son olarak CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu çıktı.

Liderlerin tümü konuşmalarında “değişim” mesajı verirken, 14 Mayıs sonrası Türkiye’de yeni bir dönemin başlayacağına dair değerlendirmelerde bulundu. Liderlerin konuşmalarındaki bir diğer önemli başlıkta iktidarın kutuplaştırıcı dilineydi.


AMBULANS ANONSLARI KONUŞMALARI BÖLDÜ

Miting alanın hıncahınç dolması karşısında sık sık fenalaşanlar da oldu. Liderler sahnede konuşmalarını yaparken, ambulans ve sağlık ekiplerini fenalaşanların bulunduğu noktalara yönlendirmek sık sık konuşmalarına ara vermek durumunda kaldı.


LİDERLER DIŞINDAKİ TEK KONUŞMACI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sahneye gazi Hüseyin Özlük ile birlikte çıktı. Akşener, konuşmasına başlamadan önce sözü Özlük verirdi.

CHP kaynaklarından alınan bilgilere göre, alınan “ciddi suikast ihbarı” nedeniyle Samsun mitinginde çelik yelek giyen Kemal Kılıçdaroğlu gibi Ankara mitinginde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da çelik yelek giydiği görüldü.

Dün Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiği açıklayan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin mitinge katılacağı yönünde iddialar ortaya atılsa da İnce mitinge katılmadı. Bu konunun dün akşam altı liderin CHP Genel Merkezi’nde yaptığı toplantıda da masaya geldiği ancak herhangi bir davetin yapılmaması kararı alındığı da öğrenildi.

Coşkunun son dakikaya sürdüğü miting, konuşmaların ardından Ankara havasının çalınmasıyla son buldu.