Milli İstihbarat Teşkilatı'na yazılan mektuplar yayınlandı

Milli İstihbarat Teşkilatı'na yazılan mektuplar yayınlandı
23 Nisan etkinlikleri kapsamında MİT'e gönderilen mektuplar resmi sitesinde yayınlandı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda 5-14 yaş arası çocuklardan gelen "güvenlik", "istihbarat" ve "gizli ajan" kavramlarına dayalı 15 mektubu ve 25 resmi, internet sitesinde yayımladı.

Çocukların MİT'e gönderdikleri mektuplar, teşkilatın web sitesinde paylaşılarak geniş kitlelerle buluşturuldu. Mektuplarda, birçoğu kahramanlık hayalleri kuran çocukların yanı sıra MİT personeli olma isteği de öne çıktı. Bazı çocuklar, "Geceleri rahat uyuyorum" ifadeleriyle MİT'e olan güvenlerini dile getirirken, bazıları da teşekkürlerini iletti.

Hiranur adlı çocuğun mektubunda ise ilginç bir anekdot yer aldı. Hiranur, mektubunda, "Ben geceleri annem olmadan uyuyamıyorum. Uyuduktan sonra gizli ajan gibi annemi izliyorum. Beni uyuttuktan sonra ne yapıyor, ne yiyor, kiminle konuşuyor diye merak ediyorum. Ama genelde annem beni yakalıyor ve hemen yatağa geri götürüyor" şeklinde yazdı.

"Atatürk koruyan Teşkilattır"

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinden 8 yaşındaki bir çocuk mektuba adını yazmayarak, "Teşkilat sizi bulur" ifadesini kullandı. Teşkilat çalışanlarını çok sevdiğini ve TRT'de yayınlanan "Teşkilat" adlı diziyi takip ettiğini belirten çocuk mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Teşkilat çalışanları devletimiz için çalışıyor. Türk istihbaratı, bizi düşmanlardan koruyan sizlersiniz. Bayrağımız için savaşanlar var. Atatürk 23 Nisan'ı çocuklara armağan etti. Bu ülkeyi kurtaran Atatürk, koruyan ise Teşkilattır. Güvenliğimiz için çalışan ajanları filmlerde izliyorum. Büyüdüğümde ben de sizin gibi kahraman olmak istiyorum."

"Hiç gizli ajan görmedim"

Küçük Asel ise mektubuna "Bal Arısı" başlığını koyarak, şunları yazdı: "Bal arıları yaratılış özü itibariyle çalışkan, üretken ve kovanına sadık hayvanlardır. Dışarıdan gelecek tehditlere karşı kovanı canı pahasına korurlar. Kovan benim gözümde yaşadığımız ülkeyi, ana merkezi sistemi temsil ediyor. Arılar ise gizli ajanları temsil ediyor. Her yere gidebilen arıların bin bir emekle çabayla harcadıkları emek vererek yaptıkları bal ise istihbarat bilgi akışını hayal dünyamda yansıtıyor."

Demir ise mektubunda, "Hiç gizli ajan görmedim. Belki ilerde Cumhurbaşkanı olursam görürüm. Bana yaptıkları gizli işleri anlatırlar" ifadelerini kullandı.

Mektubuna "Merhaba ajan amcalarım" diye başlayan Hikmet adlı çocuk ise, "Ben televizyonlarda izliyorum. İsrail çocukları öldürüyor. Siz çocuklara yardım edemez misiniz? Yardım edemezseniz çok üzülürüm. Ben babama dua ederken size de ediyorum" ifadelerini yazdı.

Zeynep adlı çocuk ise mektubunda şöyle dedi: "Her hafta Teşkilat dizisini izliyorum. Ve oradaki abilerin bizler için neler yaptıklarını görüyorum. Ama her pazar babam ile kavga ediyoruz. Dizinin sonunu izleyemiyorum. Lütfen babama söyleyin, dizinin tamamını izlemem için izin versin. Her akşam yatmadan önce dua ediyoruz, etmezsek kabus görüyorum. 'Allahım, vatanımızı savunan güvenlik güçlerimize güç, kudret ver. Amin!'"

Kalın da çocuklara mektupla yanıt verdi

MİT Başkanı İbrahim Kalın da çocukların resim ve mektuplarını mektupla yanıtladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayan Kalın, bu özel gün için gönderilen mektup ve resimleri çok beğendiğini, resimlerin harika olduklarını, mektuplarda çok güzel ifadeler bulunduğunu ifade etti.

aa-20240423-34351911-34351902-cocuk-pa1u.jpg