MSB kaynakları: TSK'nin Suriye'deki faaliyetleri devam ediyor

MSB kaynakları tarafından yapılan açıklamada TSK'nin Suriye'deki faaliyetlerine devam ettiğini gerekli görüldüğünde farklı görevlendirmeler yapılabileceğini açıkladı

MSB kaynakları: TSK'nin Suriye'deki faaliyetleri devam ediyor

MSB kaynakları tarafından yapılan açıklamada TSK’nin Suriye’deki durumuna ilişkin bilgilendirme yapıldı.

Yapılan açıklamada MSB kaynakları TSK’nın Suriye’deki görevi devam ettiğini ifade ederek ordunun ihtiyaçlara göre; Suriye’de bulunan birliklerimizin konuş değişikliğine gitmesi veya farklı bölgelerde görevlendirilmeler yapılabileceği vurgulandı.

Kıbrıs’taki kriz

Ayrıca Güney Kıbrıs’ta Rum yönetiminin Navtex yayımlaması da ele alındı. Açıklamada “GKRY tarafından yayımlanan seyir ikazı, Deniz Yetki Alanımızın dışında ve 11,5 mil yani yaklaşık 22 kilometre güneyinde bulunmaktadır. Bu kapsamda, bahse konu geminin 19 Ocak 2025 tarihinde başlayan faaliyetlerini yakından takip etmekteyiz. Ülkemizin ve KKTC’nin hak ve menfaatleri kararlılıkla savunulmaya devam edilecek, kıta sahanlığımıza karşı yapılacak ihlal sahada derhal engellenecektir” denildi.

Bedelli iddiaları

Bakanlık kaynakları, Kışlasız Bedelli Askerlik ile ilgili iddialara ilişkin olarak da “7179 sayılı Askeralma Kanunu’nun 9’uncu maddesinin birinci fıkrası hükümlerine göre bedelli askerlik hizmetine tabi olanların temel eğitim süresi bir aydır. Bakanlığımızın temel askerlik eğitiminin kaldırılmasına yani ‘kışlasız bedelli askerliğe’ yönelik herhangi bir çalışması bulunmamaktadır” dedi.

Suriye’de yaşananlar

Bakanlık kaynakları, Suriye’deki son durum ve TSK’nın bölgedeki faaliyetlerine ilişkin sorulara yönelik de şu bilgileri paylaştı:

“Suriye Ordusu’nun savunma ve güvenlik kapasitesinin güçlendirilmesi kapsamında Suriye yönetimiyle temas ve karşılıklı çalışmalarımız devam etmektedir.

Terör örgütünün işgal ettiği bölgelerin gerçek sahipleri olan yerel halkın terör örgütüne daha fazla tahammülü kalmamıştır. Topraklarını işgal eden örgütün derhal topraklarından çıkmasını istemektedirler.

Ayrıca, TSK’nın Suriye’deki görevi devam etmektedir. İhtiyaçlara göre; Suriye’de bulunan birliklerimizin konuş değişikliğine gitmesi veya farklı bölgelerde görevlendirilmeleri söz konusu olabilir.”

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar