Gerçekleşmeyen TOKİ projeleri dönemin bakanı, bugünün İBB Başkan adayı Kurum'un peşini bırakmıyor

Gerçekleşmeyen TOKİ projeleri dönemin bakanı, bugünün İBB Başkan adayı Kurum'un peşini bırakmıyor
TOKİ'nin 4 yıldır konutlarını teslim etmediği ve taksitlere yaptığı zamlarla mağdur ettiği TOKİ mağdurları, İstanbul'da Murat'a Kurum'u protesto etti. Kurum, TOKİ mağdurlarıyla karşılaştı, sorularına yanıt vermekte zorlanınca...
TOKİ'nin 4 yıldır konutlarını teslim etmediği ve taksitlere yaptığı zamlarla mağdur ettiği TOKİ mağdurları, İstanbul'da Murat'a Kurum'u protesto etti. Kurum, TOKİ mağdurlarıyla karşılaştı, sorularına yanıt vermekte zorlanınca kameraya müdahale etti. 

Murat Kurum, TOKİ mağdurları tarafından kendisine soru sorulurken ard arda gelen soruları yanıtlayamayınca kamerayı kapatmaya çalıştı.

Sosyal medyada paylaşılarak kısa sürede gündem olan görüntülerde Murat Kurum'un TOKİ mağdurlarını dinlediği sırada o anları videoya çeken bir kişinin çekimine müdahale ettiği görüldü.

Ne olmuştu?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın 2019 yılında başlattığı “100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi” kapsamında hak sahibi olan, ancak konutlarının 4 yıldır teslim edilmemesi ve konut fiyatları ile taksitlere yapılan zamlar nedeniyle mağdur olduklarını söyleyenler İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü önünde eylem yaptı.