Murat Kurum'ın 5 yıldır söylediği sözleri gündem oldu: 1,5 buçuk milyon konutun dönüştürülmesine acil başlıyoruz

Murat Kurum'ın 5 yıldır söylediği sözleri gündem oldu: 1,5 buçuk milyon konutun dönüştürülmesine acil başlıyoruz
AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul'da 1,5 milyon riskli yapının vakit kaybetmeden dönüştürülmesi gerektiğini sık sık vurguluyor. Murat Kurum'un bakanlık yaptığı dönemde de bu sözleri...
AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul'da 1,5 milyon riskli yapının vakit kaybetmeden dönüştürülmesi gerektiğini sık sık vurguluyor. Murat Kurum'un bakanlık yaptığı dönemde de bu sözleri söylediği videolar gündeme düşerken iktidardan bu yönde herhangi bir adımın atılmaması dikkatlerden kaçmadı.

AKP'nin İstanbul adayı Murat Kurum, İstanbul'da 1,5 milyon acil ve öncelikli dönüşmesi gereken konut sorunu olduğunu sıklıkla vurguluyor.

1,5 milyon konutun yüzde 20'sinin 'çok acil' şekilde dönüştürülmesi gerektiğini belirten Kurum'un bu sözleri 5 senedir belli aralıklarla dile getirdiği ortaya çıktı.

Murat Ongun ti'ye aldı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun basın danışmanı olan Murat Ongun, Kurum'un 5 yıldır dile getirdiği konuşmaları derleyen bir video paylaşarak, "2019, 2020, 2021, 2022, 2023... Dediler, dediler... yapmadılar" dedi.

Kurum son olarak, "İstanbul'daki 1,5 milyon riskli konutun 500 binini olduğu yerde dönüştüreceklerini söyleyerek, "Kalan 500 bin konutumuz için Anadolu ve Avrupa Yakası'nda uydu kentler planlıyoruz" demişti.