Mustafa Sarıgül, CHP'nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olabilir: Görüşmeler sürüyor

Mustafa Sarıgül, CHP'nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olabilir: Görüşmeler sürüyor
Yerel seçimlere sayılı günler kala CHP'nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak eski Şişli Belediye Başkanı ve halen Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül olarak belirlendiği iddiası gündeme gelmişti. İsmail Küçükkaya,...
Yerel seçimlere sayılı günler kala CHP'nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak eski Şişli Belediye Başkanı ve halen Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül olarak belirlendiği iddiası gündeme gelmişti. İsmail Küçükkaya, Mustafa Sarıgül ile görüşerek son durumu aktardı. Sarıgül'ün ''Eğer genel başkan ve genel merkez bana böyle bir görev tebliğ ederse bugüne kadar olduğu gibi kazanmaları için elimden geleni yaparım.” dediğini aktardı.

Ordu Olay internet sitesinde yer alan bir habere göre; CHP Ordu İl Teşkilatı, Ankara’da CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşerek Mustafa Sarıgül’ün CHP Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması talebini iletti. Özel de bu talebe olumlu yaklaşarak “Adaylığı önünde bir engel yok. Birkaç gün içinde açılama yaparız.” ifadelerinde bulundu.

Sarıgül'ün, birkaç gün önce CHP Ordu heyetiyle yaptığı görüşmede ise, “Ordu için hazırım, benim açımdan hiçbir engel yok yeter ki Genel Başkanım Özgür Özel onaylasın” dediği belirtildi.

Öte yandan bu sabah Halk TV'de Yeni Bir Sabah programında İsmail Küçükkaya, Mustafa Sarıgül ile görüştüğünü belirtti. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Sarıgül hakkında son gelişmeleri şöyle aktardı:

“Sarıgül’ü aradım, üç kez top çevirdi ısrar edince şu yanıtı verdi; 'Teşkilatlardan benim ismimde mutabakata varılmış genel merkeze de bunu yansıtmışlar.

‘Sarıgül ile Ordu’yu kazanırız’ demişler, ama benim burada bir dahilim yok, henüz verilmiş bir karar yok, genel başkan ve gene merkezimizin kararı.

Eğer genel başkan ve genel merkez bana böyle bir görev tebliğ ederse bugüne kadar olduğu gibi kazanmaları için elimden geleni yaparım.”