Müzisyenlerden Madımak'ta hayatını kaybedenler için "33 Can" projesi
Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te öldürülen aydınların anısını yaşatmak amacıyla bir grup sanatçı, "33 Can" adlı özel müzik projesinde bir araya geldi.
GAZETE PENCERE - Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te öldürülen aydınların anısını yaşatmak amacıyla bir grup sanatçı, "33 Can" adlı özel müzik projesinde bir araya geldi. Madımak Katliamı'nın 33. yılında hazırlanan eser, toplumsal hafızayı diri tutmayı ve unutmamanın önemini müzik aracılığıyla gelecek kuşaklara aktarmayı hedefliyor.
Sivas'taki Madımak Oteli'nde 2 Temmuz 1993'te öldürülen 33 aydın ve sanatçının acısı, aradan geçen 33 yıla rağmen Türkiye'nin ortak vicdanındaki yerini koruyor. Bu acıyı unutturmamak ve yaşamını yitirenleri sanatla anmak amacıyla hazırlanan "33 Can" adlı özel müzik projesi, farklı kuşaklardan sanatçıları ortak bir eserde buluşturdu.
Madımak Katliamı'nın 33. yılı dolayısıyla hazırlanan çalışma, yalnızca bir anma projesi olmanın ötesinde toplumsal hafızayı canlı tutmayı, yüzleşmenin ve hatırlamanın önemine dikkati çekmeyi amaçlıyor. Proje, yaşamdan koparılan aydınların düşünsel, sanatsal ve insani mirasını müziğin evrensel diliyle geleceğe taşımayı hedefliyor.
Kaynak:ANKA