Naci Görür "Geceleri uyuyamıyorum" dedi, depremin büyüklüğünü açıkladı: İki şehri kötü vuracak

Naci Görür "Geceleri uyuyamıyorum" dedi, depremin büyüklüğünü açıkladı: İki şehri kötü vuracak
Jeolog ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, ülenin birçok bölgesinde meydana gelen depremlerin ardından stres biriktiren iki fay hattınıa dikkat çekti. Fayların yakın zamanda deprem üretme ihtimalinin yüksek olduğunu ve ortaya...

Jeolog ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, ülenin birçok bölgesinde meydana gelen depremlerin ardından stres biriktiren iki fay hattınıa dikkat çekti. Fayların yakın zamanda deprem üretme ihtimalinin yüksek olduğunu ve ortaya çıkacak depremin en az 7.4 büyüklüğünde olacağını ifade eden Görür, iki şehir için uyarılarını sıraladı.

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin yarattığı yıkım sonrası ülkenin birçok bölgesinden korkutan uyarılar gelmeye devam ediyor.

Halk TV'nin haberine göre Naci Görür, Türkiye'nin dünyanın en aktif fay hatlarından birine sahip olduğunu belirterek, Tunceli ve Bingöl bölgesinde her an deprem meydana gelebileceğine dikkat çekti.

Görür, periyodik aralıklarla deprem üreten fayların, yakın zamanda yeniden 7.4 büyüklüğünün üzerinde bir sarsıntıya yol açabileceğini hatırlattı.

"Geceleri uyuyamıyorum"

"Geceleri uyuyamıyorum" diyerek deprem ihtimalinin yüksekliğine dikkat çeken Görür, şu ifadeleri kullandı:

"Sırf Tunceli halkına buranın depremselliğini anlatmak ve orayı yönetenlere neler yapmak gerektiğini söylemek, insanlarımızın can güvenliğinin bir ölçüde sağlanmasını istemek. İnsanlarımızı deprem bakımından bilgilendirmek, deprem kültürü kazanmalarını sağlamak için ben bu yaşımda mümkün olduğunca birçok yeri gezip, halkın ve yöneticilerin isteğiyle gidip anlatıyorum."