Naci Görür'den Gemlik depremine ilişkin açıklama: Sıkıntı görmüyorum

Naci Görür'den Gemlik depremine ilişkin açıklama: Sıkıntı görmüyorum
Prof. Dr. Naci Görür, Gemlik açıklarında meydana gelen ve İstanbul'dan da hissedilen 5,1'lik depreme ilişkin X hesabından açıklama yaptı. Görür, korkulacak bir durumun olmadığını ifade ederken şehirlerin depreme dirençli hale...

Prof. Dr. Naci Görür, Gemlik açıklarında meydana gelen ve İstanbul'dan da hissedilen 5,1'lik depreme ilişkin X hesabından açıklama yaptı. Görür, korkulacak bir durumun olmadığını ifade ederken şehirlerin depreme dirençli hale getirilmesine ilişkin çağrısını yineledi.

X hesabından yaptığı açıklamasında Görür şöyle dedi:

"Arkadaşlar, Bursa, Mudanya Kumyaka’nın biraz açıklarında 5,1 deprem oldu. Bu deprem belli ki çok insanı telaşlandırmış. Deprem muhtemelen Zeytinbağı Fayının Gemlik Körfezi içindeki kısmında. Bu fay KAF’ın güney kolunun bir parçası. Güney kol yavaş hareket eden ama stres biriktiren bir fay zonu. 1999 depremlerinde tahmin ediyorum stres kaybına uğradı. Biz şimdi depremi kuzey kolda bekliyoruz. Şu an bir sıkıntı görmüyorum ama Gemlik’te önlem alınarak bu yerleşim alanı deprem dirençli hale getirilmelidir. Bu kentimizin yeri çok tehlikelidir ve doğrudan Gemlik fayının üzerindedir. Geçmiş olsun” dedi."

5 gün önce depreme ilişkin uyarılarda bulunmuştu

Görür 5 gün önce ise Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu hatırlatmıştı. Türkiye'nin her tarafı faylarla dolu olduğunu ve bu fayların deprem yineleme periyodu dolduğu zaman depremin kaçınılmaz olacağını dile getiren Prof. Dr. Görür, "Türkiye'nin hemen hemen her yerinde deprem olacak. Öyle 4’lük, 5’lik depremlerden bahsetmiyorum. 7 ve üzeri büyüklüğündeki afet niteliğinde depremler olacak. Dolayısıyla bu ülkede herhangi bir gece bir sabah kalktığınızda herhangi bir yerde büyük bir depremin olduğunu, binlerce evin yıkıldığını, insanımızın öldüğünü duyabilirsiniz." demişti.

Çözüm için önerilerde bulunan Görür, "Depreme dirençli yerleşim alanları oluşturarak ülkemizdeki bütün yerleşim alanlarının depreme dirençli yapılmasını sağlamak." diye konuştu.