Naci Görür'den İstanbul'dan taşınacağı belirtilen Celal Şengör'e sitem

Naci Görür'den İstanbul'dan taşınacağı belirtilen Celal Şengör'e sitem
Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'dan taşınma kararı alan Celal Şengör hakkında açıklamalarında dikkat çekici ifadeler kullandı. Görür, "Böyle bir söylem bireysel olarak bu işten kurtulmak demektir, bilim adamı...

Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'dan taşınma kararı alan Celal Şengör hakkında açıklamalarında dikkat çekici ifadeler kullandı. Görür, "Böyle bir söylem bireysel olarak bu işten kurtulmak demektir, bilim adamı olarak bizler herkesi temsil ediyoruz. Ben hayatımı kurtarmışım, yüz binlerce insan terk edilmiş gibi kalırsa ben yaşasam ne olur?" dedi.

Deprem tehlikesi nedeniyle İstanbul’dan ayrılacağını ifade eden Prof. Dr. Celal Şengör’e meslektaşı Prof. Dr. Naci Görür’den tepki geldi.

Medyatava TV'deki konuşmasında, İstanbul'dan taşınma kararı alan Celal Şengör'ün hatırlatılması üzerine kendi durumunu değerlendiren Görür, "Böyle bir söylem bireysel olarak bu işten kurtulmak demektir, bilim adamı olarak bizler herkesi temsil ediyoruz" şeklinde konuştu. "Ben hayatımı kurtarmışım, yüz binlerce insan terk edilmiş gibi kalırsa ben yaşasam ne olur?" ifadesini kullanan Görür, deprem önlemleri konusunda hükümetin acil eylem planı yapması gerektiğini vurguladı.

"Ben böyle bir şey düşünmüyorum"

Görür, bu önlemler hayata geçirilirse 15 yıl içinde İstanbul'un depreme karşı hazır hale gelebileceğini belirtti. Prof. Dr. Celal Şengör'ün Marmara depremi nedeniyle İstanbul'u terk edeceğine dair açıklamalarının ardından, kendisinin de İstanbul'u terk edip etmeyeceği sorusuna "Ben böyle bir şey düşünmüyorum ve düşünülmesini doğru bulmuyorum" yanıtını veren Görür, böyle bir söylemin bireysel olarak sıyrılmak anlamına geleceğini ifade etti. "Celal'in İstanbul'u terk edeceğim" şeklindeki söyleminde bir tepki olduğuna dikkat çeken Görür, bu tepkinin doğru anlaşılması gerektiğini söyledi.