NASA'daki Türk'ten Kılıçdaroğlu'na telefon: Atatürk Havalimanı'ndaki uzay merkezinde çalışacağım

NASA'daki Türk'ten Kılıçdaroğlu'na telefon: Atatürk Havalimanı'ndaki uzay merkezinde çalışacağım
Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs seçimlerine yönelik Kocaeli'de düzenlene mitingde konuştu. Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı'nın uzay ve havacılık...

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs seçimlerine yönelik Kocaeli'de düzenlene mitingde konuştu. Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı'nın uzay ve havacılık merkezi olacağını tekrarladı, NASA’da çalışan bir Türk'ün kendisine telefon ettiği, "Eğer bunu yaparsanız NASA’dan ayrılacağım ve o uzay merkezinde çalışacağım" dediğini aktardı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Bütün emekli kardeşlerime sesleniyorum, önümüzde kurban bayramı var. 15 bin lirayı almak için hazır mısınız? Değişime hazır mısınız? Haktan hukuktan adaletten yana bir iktidarı getirmeye hazır mısınız? 15 bin lira parayı Bay Kemal’in yatırdığını göreceksiniz. Ananızın ak sütü kadar kullanacaksınız.

Para yok diyorlar. Beyefendi sen kamu özel iş birliği projelerini dolar avro garantisi veriyorsun, onlara milyar dolarlar verirken para var, emekliye gelince yok. Paranın nereye harcanacağını siyasi tercih belirler. Ben halk için çalışıyorum. Bay Kemal’in iktidarında beşli çetelere para yok, halka para var.

Burada SEKA fabrikası vardı. Binlerce insan çalıştı, kendi primini ödedi, emekli oldu. Emekli huzur içinde torunlarını sever. Allah aşkına soğanı almakta zorluk çekeceğiniz aklınıza gelir miydi? Türkiye’ye baharı sizler getireceksiniz.

Şehir hastaneleri açtılar, merkezdeki hastaneleri kapattılar. Size Bay Kemal sözü, o hastaneler yeniden açılacak. Dolar garantisi söz vermişler. Kul hakkı yiyenin burnundan fitil fitil getireceğim.

Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışan öğretmen kardeşlerim de rahat edecek. En az kamuda çalışan öğretmenler kadar ücret alacak. Bütün köy okullarını yeniden açacağız. Cumhuriyetin 100. yılında 100 bin öğretmen ataması yapacağız.

Allah nasip eder, sizlerin sayesinde iktidara geldiğimizde göreceksiniz. Çocuk okula gidecek, bedelsiz şekilde suyunu sütünü içecek. Karnını doyuracak, eve gelecek. Beslenme çantasına ne koyacağım derdi olmayacak. Sosyal devlet fakirin fukaranın yanındadır.

Şehit ailelerine ÖTV’siz araç sözüm var. O aileler de sosyal devletin yararını görmüş olacaklar. Araç muayenesine dünyanın zammını yaptılar. Özelleştirdiler bu hale getirdiler, onu da alacağım hiç merak etmeyin. 

Savunma sanayi bir devlet politikasıdır ve milli politikadır. Gazi Mustafa Kemal savunma sanayini kurmak için 1930’larda küçük bir köyde entegre sanayini kurdu. Ecevit ve Özal döneminde HAVELSAN ROKETSAN’lar yapıldı. Bugün yapılan İHA ve SİHAlara hiçbir itirazım yok. Atatürk Havalimanı’nı ne hale getirdiler. Orayı uzay çalışmaları merkezi yapacağız. Amerika’da çalışan iki Türk var. Elon Musk’tan sonra uzay sanayinde en büyük firma. Onlarla konuştum, söz verdiler. NASA’da çalışan bir Türk bugün telefon etti. Eğer bunu yaparsanız NASA’dan ayrılacağım ve o uzay merkezinde çalışacağım diyor. Bizim hayalimize onlar yetişemezler. Mustafa Kemal’in hedefi sadece uçak değil, uzaydı aynı zamanda. Bunları devlet yapacak. Özel sektör yaptığında tuttu sattı diyelim. Fabrika devletin, TSK’nın olacak. Devlet bu alanı boş bırakmayacak. ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN sermaye olarak devletin elindedir ve devlet korur. İHA’ları SİHA’ları neden yok edelim. Kim daha çok çalışırsa her türlü desteği vereceğiz. Milli meseledir, sağcısı solcusu olmaz. 

Evleri parası olan yabancılara veriyorlar, bir de vatandaşlık veriyorlar. Hiçbir yabancıya ev verilmeyecek. Gençler ne ev sahibi ne araba sahibi olabilir bu ücretle. Ama yurt dışına gidersem olabilir diyor. Türkiye’de ne ev ne araba sahibi olmak mümkün değil. Gençler size sözüm var. Bu harami düzenini bitireceğim. Ben saraylarda asla ve asla oturmayacağım. Gazi Mustafa Kemal’in Çankayası var.

Sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyun. Birileri beşli çetelere, uyuşturucu baronlarına çalışırken, Amerika’da İngiltere’de gökdelenler inşa edilirken… Buradan kaçırdıkları paraları son kuruşuna kadar alacağım. Efendim nereden alacaksın diyorlar. Bay Kemal kimin ne kadar para kaçırdığını, hangi bankaya yatırdığını gayet iyi biliyor. Ben sizden destek istiyorum. Desteği verin, Türkiye’yi değiştirelim.

Bizim Ekrem Başkan’ın güzel bir sözü var: Her şey çok güzel olacak. Emin olun. Size baharları, huzuru, bereketi, kardeşliği getireceğim. Ayrımcılığı bitireceğim. Türkiye kamplaşmayacak, kucaklaşacak. Herkesin aşının işinin olduğu güzel bir Türkiye.