NATO eylemleri... 130 TKP’linin gözaltı süreleri uzatıldı: 8 avukat serbest bırakıldı
NATO karşıtı eylemde gözaltına alınan yaklaşık 130 TKP’li yurttaşın gözaltı süreleri uzatıldı. TİP, Devrim Partisi, EHP, EMEP, Halkevleri, Öğrenci Kolektifleri üyesi 73 kişinin ise emniyet ifadelerine başlanmadı.
GAZETE PENCERE - 36. NATO Zirvesi kapsamında Ankara’da eylam yasağına karşın sol-sosyalist gruplar NATO karşıtı eylemler gerçekleştirdi. 5 Temmuz'daki eylemde 139 TKP’li yurttaş gözaltına alındı, 5 kişi sağlık sorunları nedeniyle serbest bırakıldı.
TİP, EMEP, Devrim Partisi, Emekçi Hareket Partisi (EHP) ve Halkevleri üyesi yurttaşlar da önceki gün Kurutuluş Parkı’nda, bu eyleme eşzamanlı olarak Devrim Partisi, Halkevleri ve Öğrenci Kolektifleri üyesi yurttaşlar da Dikmen’de eylem planladı. Ancak polis buradaki eylemlere de sert müdahalede bulundu ve toplamda 73 yurttaş gözaltına alındı.
TKP’Lİ YURTTAŞLARIN GÖZALTI SÜRELERİ UZATILDI
TKP’li yurttaşların emniyetteki ifadelerine dün gece başlandı ve bugün tamamlandı. Edinilen bilgilere göre; TKP’li yurttaşların gözaltı süreci 1 gün uzatıldı. Kurtuluş Parkı ve Dikmen’deki eylemde gözaltına alınan yurttaşların ise emniyet ifadelerine daha başlanmadı.
8 AVUKAT SERBEST
Bununla birlikte; gözaltına alınan 3 TKP’li, 3 Halkevli, 1 Devrim Partili ve 1 TİP’li olmak üzere toplam 8 avukatın ise emniyetteki ifadelerinin ardından talimat ikmaliyle adliyeye sevk edilmeden serbest bırakılması kararlaştırıldı.
HKP’LİLER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
HKP’li 13 eylemci de 5 Temmuz’da düzenledikleri eylemde gözaltına alınmıştı. Söz konusu yurttaşların da adliyeye sevk edildiği öğrenildi.
Savcılık ifadelerinin ardından 9 HKP'li yurttaşın serbest bırakılmasına, 4 HKP'li yurttaşın ise adli kontrol uygulanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilmesine karar verildi.
Kaynak:cumhuriyet - Aytunç Ürkmez