NATO zirvesi için Ankara'da kısmi sokağa çıkma yasağı gündemde
NATO zirvesinin düzenleneceği tarihlerde Ankara'da kısmı sokağa çıkma yasağı uygulanabileceği iddia edildi.
GAZETE PENCERE - NATO zirvesine 7-8 Temmuz tarihlerinde Ankara'da yapılacak.
Elips Haber'de yer alan habere göre, zirvenin yapılacağı tarihlerde sınırlı süreli sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin gündemde olduğu öne sürüldü.
Kararın henüz netleşmediği, ancak ilgili kurumlar arasında bu yönde bir çalışma yürütüldüğü ifade ediliyor.
İddiaya göre, olası bir yasak kapsamında yalnızca güvenlik güçleri, sağlık çalışanları, kamu görevlileri ve basın mensuplarının dışarı çıkmasına izin verilecek.
Uygulamanın, zirve süresince güvenliğin en üst seviyede sağlanması amacıyla değerlendirildiği ifade ediliyor.
TRUMP İÇİN BEŞTEPE'YE YAKIN BİR OTEL TAMAMEN KAPATILDI
Birçok ülke heyeti şimdiden Ankara’daki güvenlik kriterleri yüksek otellerle görüşmelerini tamamladı. ABD heyetinin konaklama planlamasında ise başkan Donald Trump adına Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne yakın bölgede bulunan otellerden birinin tamamen kapatıldığı iddia ediliyor.
Bazı liderlerin yalnızca güvenlik değil, gıda tedariki konusunda da özel taleplerde bulunduğu ifade ediliyor. Bazı devlet başkanlarının, çalışanları için yemeklerini kendi ülkelerinden getirteceği, bu nedenle özel soğuk zincir depolama alanları ve kontrollü mutfak altyapısı aradığı belirtiliyor.
BAZI KAMU KURUMLARINDA 1 HAFTALIK İDARİ TATİL OLABİLİR
Zirve nedeniyle Ankara’da güvenlik önlemleri de olağanüstü seviyeye taşındı. Emniyet, jandarma ve özel koruma birimlerinin ortak çalışacağı geniş kapsamlı güvenlik planı hazırlanıyor.
Kent merkezinde bazı bölgelerde geçici trafik kısıtlamaları, kontrollü geçiş noktaları ve hava sahası düzenlemelerinin gündeme geldiği konuşuluyor.
Kritik kamu kurumlarında ve bazı idari birimlerde zirve haftasında bir haftalık idari tatil seçeneğinin değerlendirildiği de ifade ediliyor. Bu tatil planının bazı kurumlar için geçerli olacağı belirtiliyor.
ETİMESGUT HAVALİMANI'NDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Hazırlıkların en dikkat çekici ayağını ise Etimesgut Havalimanı çevresindeki altyapı çalışmaları oluşturuyor. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne yakın bir mesafede bulunan havalimanında pist uzatma, apron genişletme, yeni taksi yolları ve VIP terminal inşası sürüyor.
Mevcut ulaşım ağında Beştepe'ye erişim yaklaşık 10-12 kilometrelik güzergâhla sağlanırken, yeni bağlantı yollarıyla bu mesafenin daha da kısaltılması hedefleniyor.
Yetkililer, havalimanının zirve süresince ağırlıklı olarak cumhurbaşkanları, başbakanlar, savunma heyetleri ve özel protokol uçuşları için kullanılmasını öngörüyor.
Kaynak:Elips Haber