Nazlıaka: Medeni Kanun’a dokundurtmayacağız; kadının üç kuruşluk nafaka hakkına bile göz diken, 6284 No’lu yasayı budamaya kalkan bu zihniyeti lanetliyoruz

Nazlıaka: Medeni Kanun’a dokundurtmayacağız; kadının üç kuruşluk nafaka hakkına bile göz diken, 6284 No’lu yasayı budamaya kalkan bu zihniyeti lanetliyoruz
CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, “Kadının üç kuruşluk nafaka hakkına bile göz diken, kazanılmış haklarımızı gasp etmeye çalışan 6284 No’lu yasayı budamaya kalkan bu zihniyeti kınıyoruz, lanetliyoruz ve...
CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, “Kadının üç kuruşluk nafaka hakkına bile göz diken, kazanılmış haklarımızı gasp etmeye çalışan 6284 No’lu yasayı budamaya kalkan bu zihniyeti kınıyoruz, lanetliyoruz ve tekrar söylüyoruz; kadınlar dayanışma içerisinde olduğunda yıkılmaz duvarlar inşa ederler o yüzden hiç kimse kadınları karşısına almasın. Çünkü hiçbir şekilde başaramazlar" dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, bugün Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK) gönüllüleri ve kadın örgütlerinin “Medeni Yasa, medeni hayatın anayasasıdır. Dokunamazsınız” başlıklı toplantısına katıldı.

Nazlıaka şunları söyledi:

“Ne zaman bir şeyi sil baştan yapacak olsalar mutlaka ama mutlaka bizlerin haklarının gasp edildiği ve demokrasiden uzaklaştığımız bir sistem getiriyorlar”

“Adalet Bakanı ‘Medeni Kanun için sil baştan yazacağız’ dedi. Ne zaman bir şeyi sil baştan yapacak olsalar mutlaka ama mutlaka bizlerin haklarının gasp edildiği ve demokrasiden uzaklaştığımız bir sistem getiriyorlar. Biz asla Medeni Kanun’a dokundurtmak istemiyoruz. Bugün laikliğin kabul edilişinin Anayasa’ya gelişinin yıldönümü. Bizler asla laik Türkiye Cumhuriyeti’nden vazgeçmiyoruz ve bugün Eşik Platformu’nun düzenlemiş olduğu etkinlikte aslında toplumsal cinsiyet eşitliği alanında mücadele den herkesin yan yana durduğu ve Medeni Kanun’a dokundurtmayacağımıza dair görüşlerimizi paylaştığımız bir basın açıklaması gerçekleşti. Daha önce de biz kadınlar ve eşitlikçi erkekler yan yana durduk. Kadınlar benim bedenim benim kararım dedi sokaklara çıktı. Hep birlikte eylemler yaptık, Meclis’te bu konuyu savunduk geri adım attılar. Sonra tecavüzcüleri aklama yasasını getirmeye kalktılar. Yani istismara uğrayan küçücük bir kız çocuğu kendisini istismar eden kişiyle evlendirmeye ve böylece onun namusunu koruduklarını iddia etmeye çalıştılar. Orada da karşı durduk ve zaman zaman bu yasayı ısıtıp ısıtıp tekrar önümüze getirseler de uygulamaya sokmamalarını başardık.

“Medeni Kanun’a dokundurtmayacağız”

Bugün yine kadın hareketi olarak yan yana duracağız ve asla haklarımızın gasp edilmesine izin vermeyeceğiz. Medeni Kanun’a dokundurtmayacağız. Kadının üç kuruşluk nafaka hakkına bile göz diken, kazanılmış haklarımızı gasp etmeye çalışan 6284 no’lu yasayı budamaya kalkan bu zihniyeti kınıyoruz, lanetliyoruz ve tekrar söylüyoruz; kadınlar dayanışma içerisinde olduğunda yıkılmaz duvarlar inşa ederler o yüzden hiç kimse kadınları karşısına almasın. Çünkü hiçbir şekilde başaramazlar.”