Numan Kurtulmuş Oscar'a dikkat çekti: Filistin halkına sahip çıkıldı

Numan Kurtulmuş Oscar'a dikkat çekti: Filistin halkına sahip çıkıldı
Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Oscar töreninde Filistin topraklarındaki katliamlara dikkat çekenlere teşekkür etti, "O zeminin insanlıktan uzak olmadığını gösterdiler" dedi.TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, basın kuruluşlarının...
Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Oscar töreninde Filistin topraklarındaki katliamlara dikkat çekenlere teşekkür etti, "O zeminin insanlıktan uzak olmadığını gösterdiler" dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, basın kuruluşlarının Ankara temsilcileri ve parlamento muhabirleri ile iftarda bir araya geldi.

TBMM Şeref Salonu'ndaki yemekte yaptığı konuşmada Kurtulmuş, İsrail'in Filistin topraklarındaki katliamlarına karşı dünyanın daha çok sesinin çıkarması gerektiğini söyleyerek "En son Oscar Ödül Töreni'nde bile insanlığın vicdanı açıkça dile geldi. Tören, siyasetten uzak bir zemin olarak görülmesine rağmen, o zeminin insanlıktan uzak olmadığını gösterdiler” dedi.

Kurtulmuş, "Bundan sonra yeni bir dönem başlamıştır. İsrail ve Netenyahu hükümeti giderek uluslararası alanda daha yalnız hale gelecektir. İslam ülkeleri başta olmak üzere bölge ülkeleri şuurlu bir şekilde bunu önleyecek adımları atmak mecburiyetindedir" diye konuştu.

Kurtulmuş iftarın ardından yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Filistin davasında yeni süreç başlıyor"

"İsrail'in saldırgan hükümetine karşı dünya hiçbir şey yapamıyor. Zaten çoktan 35.000'i aşmış olan Filistinli masumların şehadeti dünyayı arşı alaya tutuyor. Bu çerçevede özellikle Güney Afrika'nın uluslararası adalet divanındaki davasıyla birlikte esasında Filistin davasında da yeni bir sürecin başladığını söylememiz gerekir. Ben bir kere daha buradan Ankara'da Türkiye'mizin başkentinden birinci apartheid rejimini yıkan Güney Afrika halkına ve Güney Afrika'nın hükümetine, ikinci apartheid rejimini yıkmak üzere başlattıkları, uluslararası adalet divanındaki bu başlangıç, bu mahkeme için şükranlarımızı ifade ediyorum. Bu süreç içerisinde ilk günden bugüne kadar ve bundan sonra belki 10 yıllar boyunca sürecek Filistin davası içerisinde sadece Netanyahu ve hükümeti değil aynı zamanda başından itibaren İsrail'in saldırganlığına kayıtsız, şartsız destek verenler. Hiç şüphesiz İsrail hükümetinin işlediği bu suçların birebir ortağı, birebir bu katliamın paydaşlarıdır.

"Oscar'da Filistin halkına sahip çıkanlara teşekkür ediyorum"

En son Oscar Ödül Töreni'nde bile insanlığın vicdanı açıkça dile geldi. Tören, siyasetten uzak bir zemin olarak görülmesine rağmen, o zeminin insanlıktan uzak olmadığını gösterdiler. Yakalarına rozetleri takanlara, orada ödül töreninde insanlık adına konuşup gerçekten Filistin'in mazlum halkına sahip çıkanlara teşekkür ediyorum. Filistin'e karşı sürdürülen bu insanlık dışı katliamlar çok açık bir şekilde insanlık cephesini uyandırmıştır. İçinde azcık insanlıktan pay olan, azcık insafı, vicdanı olan herkesin bu büyük katliamın karşısındadır. Şimdi artık sözün bittiği yerdeyiz. Bu kadar büyük zulümlerin yaşandığı Gazze'de acilen, hemen şu an, hiç lafı eğip bükmeden kalıcı bir ateşkesin temin edilmesi insanlık adına ortak bir çabanın en temel beklentisidir.