ÖHD'li avukat Erdal Çelik silahlı saldırıya uğradı

ÖHD'li avukat Erdal Çelik silahlı saldırıya uğradı
ÖHD üyesi avukat Erdal Çelik, Sultangazi’de bulunan evinin önünde silahlı saldırıya uğradı.Çelik ve yanında bulunan kızı saldırıdan yara almadan kurtulurken, üç mermi araçlarına isabet etti.Özgürlük İçin Hukukçular...

ÖHD üyesi avukat Erdal Çelik, Sultangazi’de bulunan evinin önünde silahlı saldırıya uğradı.Çelik ve yanında bulunan kızı saldırıdan yara almadan kurtulurken, üç mermi araçlarına isabet etti.

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi Avukat Erdal Çelik, Sultangazi’de bulunan evinin önünde motosikletli, kar maskeli 2 kişinin silahlı saldırısına uğradı. Çelik ve yanında bulunan kızı saldırıdan yara almadan kurtulurken, üç mermi araçlarına isabet etti.

ÖHD İstanbul Şubesi sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamayla saldırıya tepki gösterdi. Çelik’e dönük saldırıda hukuki sürecin takipçisi olunacağının belirtildiği açıklamada, şunlar belirtildi:

"Üye ve meslektaşımız Av. Erdal Çelik bu sabah ikametinin önünde, 15 yaşında olan kızıyla birlikteyken silahlı saldırıya uğramıştır. Meslektaşımızın aracına 3 kurşun isabet etmiş, kendisi ve kızı bu saldırıdan yara almadan kurtulmuştur.

Avukatlar adliyede, emniyette, evinin sokağında dahi her gün saldırı ile yüz yüze kalmaktadır. Avukatlara karşı bu saldırılara TBB ve baroların etkin mücadele yürütmemesi saldırganları cesaretlendirmektedir.

Bizler üye ve meslektaşımız Av. Erdal Çelik'in yanındayız ve tüm hukuki sürecin takipçisi olacağız.

Avukatlara dönük saldırılara karşı örgütlü mücadelemizi sürdüreceğiz."