Orhan Bursalı: İsrail kışkırtırken, Erdoğan Hamas’la yerel seçimlere oynuyor

Orhan Bursalı: İsrail kışkırtırken, Erdoğan Hamas’la yerel seçimlere oynuyor
Cumhuriyet Gazetesi yazarı Orhan Bursalı, bugünkü köşe yazısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AKP Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Hamas terör örgütü değil, kurtuluş ve mücahitler grubudur" açıklamasını...

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Orhan Bursalı, bugünkü köşe yazısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AKP Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Hamas terör örgütü değil, kurtuluş ve mücahitler grubudur" açıklamasını da ele alan bir yazı kaleme aldı.

İsrail’in Gazze’ye saldırısını ve kara harekâtını durdurmaya yönelik uluslararası büyük girişimlerde bulunmak gerektiğini söyleyen Bursalı, Ankara’nın bu konudaki girişiminin önemli olduğunu söyledi. Ancak, Erdoğan'ın dünkü meclis grup toplantısında Hamas’ı bir terör örgütü olarak görmediğini belirtmesinin Ankara’nın barış için gösterdiği çabayı sonuçsuz bıraktığını söyledi.

ERDOĞAN ŞANSINI YİTİRDİ

Bursalı'nın Erdoğan'ı eleştirdiği ilgili bölüm şu şekilde:

"İsrail’in Gazze’ye saldırısını ve kara harekâtını durdurmaya yönelik uluslararası büyük girişimlerde bulunmak gerekir: Barış için!

Ankara’nın bu konudaki girişimi önemlidir ancak Erdoğan’ın Hamas’ı bir terör örgütü olarak görmüyoruz, mücahit örgütüdür nitelemesi, Ankara’nın bu alanda girişimini birden sonuçsuz bırakmıştır. Ankara’nın, barış için ve İsrail’e geri adım attırmak için en güçlü olduğu yer Avrupa’dır, NATO’dur. İsveç’in NATO’ya dönüşü kararını Meclis’e sevk etmesini de bir koz olarak kullanabilirdi.

'Amacı barıştan çok iç kamuoyuna seslenmek'

Hamas’ın niteliği konusunda sussaydı ve barış girişimi üzerine yoğunlaşsaydı…

Ama amacı barış girişiminden çok, bunu kullanarak yerel seçimler yaklaşırken iç kamoyuna, seçmene seslenmek oldu.

Yazının tamamı için tıklayın