Otel dikkatsizlik demişti: Limak'ın milliyet farkı uygulaması 8 yıldır devam ediyormuş!

Otel dikkatsizlik demişti: Limak'ın milliyet farkı uygulaması 8 yıldır devam ediyormuş!
Limak otelleri bir müşteriden 'milliyet farkı' adı altında aldığı 120 euro ücreti dikkatsizlik diye savunmuştu. Otel yetkilisinin 2016'da fazla ücret aldığı için şikayetçi olan müşteriye, "“Limak otellerinde milliyet farkı uygulaması yapılmaktadır” demiş.

Antalya Limak Lara Hotel, İngiltere'deki bir site üzerinden rezervasyon yaptıran müşterinin Türk olduğu fark edince 120 Euro "milliyet farkı ücreti" aldığı ortaya çıkmıştı. Konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada inceleme başlatıldığı belirtilerek şunlar kaydedilmişti: "Antalya'da bir otelde yaşanan ve sosyal medyada da yansıyan otel rezervasyonuna yönelik olarak Bakanlığımızca otelden resmi savunma istenmiş ve yapılacak denetim için kontrolör görevlendirilmiştir. Otelde yapılacak denetim ve incelemenin ardından yasal mevzuat gereği gerekli cezai işlem uygulanacaktır.”

Skandal uygulamanın gündeme gelmesinden sonra otel de açıklama yaptı.

Limak Lara Hotel, yaptığı yazılı açıklamada, "Yanlış anlaşılmalara sebep olan ‘milliyet farkı’ ifadesi nedeniyle kamuoyundan samimiyetle özür diliyoruz" denmişti. Ancak bunun ‘dikkatsizlik’ olmadığı, yıllardır süren bir şirket politikası olduğu ortaya çıktı.

‘Limak otellerinde millet farkı alınmaktadır’

X’ten paylaşılan bir değerlendirme gündeme geldi. Aralık 2016’da otelde kalan bir müşteri, kendisinden ‘fark’ alındığını belirterek, şu şikayeti yaptı: “Yurt dışında internet üzerinden rezervasyon yaptım. Ülkemde TC vatandaşı olduğum için ekstra 25 euro ödemek, daha doğrusu kazıklanmak üzücü bir şey."

Otel yetkilisinin verdiği yanıtsa günümüzde yaşananların ‘bir dikkatsizlik’ olmadığı, aksine bir şirket politikası olduğunu ortaya koydu. Otelde 'milliyet farkı’ alındığı belirtilen yanıt şöyle:

"Sayın Selahattin Y, otelimize göstermiş olduğunuz ilgi nedeniyle teşekkür ederiz. Limak otellerinde milliyet farkı uygulaması yapılmaktadır. Her ülkenin tatil dönemlerindeki farklılık nedeniyle fiyat farkı oluşmaktadır. Otele giriş yapan misafirlerimiz rezervasyon yaptırdıkları ülkeye ait pasaport veya uçak biletini resepsiyona beyan etmesi gerekmektedir. Bu uygulama herhangi bir haksızlığa neden olmamak için yapılmaktadır.”

1.webp