Özel'den avukatların yürüyüşüne destek: Erdoğan sen darbecisin, bu bir darbe girişimidir

Özel'den avukatların yürüyüşüne destek: Erdoğan sen darbecisin, bu bir darbe girişimidir
Avukatların Yargıtay yürüyüşüne destek veren CHP Genel Başkanı Özgür Özel açıklamalarda bulundu.Ankara Barosu’nun çağrısıyla Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Can Atalay hakkında hak ihlali kararı veren AYM üyeleri için...

Avukatların Yargıtay yürüyüşüne destek veren CHP Genel Başkanı Özgür Özel açıklamalarda bulundu.

Ankara Barosu’nun çağrısıyla Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Can Atalay hakkında hak ihlali kararı veren AYM üyeleri için suç duyurusunda bulunulması üzerine avukatların Ankara Adliye’sinden Yargıtay'a doğru başlattığı yürüyüşe CHP Genel Başkanı Özgür Özel de destek verdi.

Özel burada Erdoğan'ın Yargıtay'ı desteklemesini eleştirerek şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye, anayasa geleneği çok güçlü olan bir ülke ancak AKP ülkeyi anayasasızlaştırmaya çalışıyor. Erdoğan'ın açıklamalarına kadar bu bir yargı kriziydi ancak bunun Erdoğan eliyle anayasal düzenin ortadan kaldırılmaya çalışılması, halkın iradesine karşı Erdoğan liderliğiyle bir kalkışma hazırlandığı anlaşılıyor.

Anayasa'yı değiştirebilmek için AKP'nin ve MHP'nin  yeterli milletvekili yok. Anayasa'yı zaten ortadan kaldırmak mümkün değil. Ancak Anayasa'nın bazı maddeleri yok sayıyorlar ve Erdoğan buna destek veriyor. Bu Anayasa'yı yok saymaya başlamak esas bu Anayasa'dan en çok gücü ve yetkiyi alanın sorunudur. Ama o Anayasa'yı koruyacağına Yargıtay ile birlikte Anayasa'nın bir hükmünü yok saymaktadır. Sen Anayasanın hükmünü değiştirecek güçte değilsin, millet bu yetkiyi vermedi. Sen o yüzden darbecisin, bu bir darbe girişimidir. Bu anayasayı askıya alma girişimi. Millet sana oy verbu Anayasa sayesinde görev yapıyorsun. Bu Anayasa'ya sahip çık, çıkmazsan sen de yok hükmündesin"

Özel'in açıklamaları sonrası avukatlar ve milletvekilleri AYM önünden Yargıtay önüne doğru yürüyüşe geçti. Avukatlar "Hukukun üstünlüğünü savunuyoruz" yazılı pankartla yürüdü.

Erdoğan ne demişti?

Erdoğan, Yargıtay’ın yüksek mahkeme olduğunu inkâr edilemeyeceğini söyledi ve “AYM bu noktada maalesef birçok yanlışları da arka arkaya yapar hale geldi. Bu da bizi ciddi manada üzmektedir. Şu an itibarıyla Yargıtay’ın aldığı karar asla bir kenara atılamaz, itilemez” dedi.

AYM’nin benzer kararları daha önce de verdiğini dile getiren Erdoğan, “Parlamentomuz da bu konularda ağır hareket ediyor. Birçok terörist parlamentoda dokunulmazlıkların kaldırılması süreci geciktiği için kaçtılar, yurtdışına çıktılar” diye konuştu.