Özgür Özel, eski CHP'lilere çağrısını yineledi: Kapıları ardına kadar açıyoruz

Özgür Özel, eski CHP'lilere çağrısını yineledi: Kapıları ardına kadar açıyoruz
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Manavgat İlçe Başkanlığında partililere seslendi. Eski CHP'lilere 'baba evine dönün' çağrısını yineleyen Özel, "Burası bizim evimiz. Kapılarını ardılarına kadar açıyoruz. Kimseye gelmesin...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Manavgat İlçe Başkanlığında partililere seslendi. Eski CHP'lilere 'baba evine dönün' çağrısını yineleyen Özel, "Burası bizim evimiz. Kapılarını ardılarına kadar açıyoruz. Kimseye gelmesin diyemeyiz" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kurultay süreci sonrası partinin durumunun ele alınması ve yerel seçim stratejilerinin belirlenmesi amacıyla Manavgat ilçesinde düzenlenen kamp için Antalya'ya geldi.

"Biz bugün buraya 130 milletvekilimizle birlikte milletvekili kampı yapmaya geldik. Bu akşam partinin seçilmiş bütün vekilleri kalacak ve 2 gün boyunca yerel yönetimlerde ne yapacağımızı ve ülkedeki sorunlara nasıl çözüm odaklı yaklaşamacımızı ve önümüzdeki süreçte nasıl iktidara yürüyeceğimizi Manavgat'ta konuşacağız.

"Kapıları ardına kadar açıyoruz"

Herkesi partimize çağıracağız. Kimi baba evinde kalır kimi gider. Ama sonuçta herkes bilir ki orada bi baba evi vardır. Başım sıkışırsa baba evinde bana bir yer vardır. Burası bizim evimiz. Kapılarını ardına kadar açıyoruz. Kimseye gelmesin diyemeyiz. Yoksullar, öğretmenler, memurlar ve esnaflar gelsin. Burası hepimizin evidir. Tapusu kimsede değildir. Tapusu bir kişiye aittir, oda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür.

"Turizm emekçilerinin desteklenmesi lazım"

Kurultayın ardından partiye özellikle gençlerden ciddi üye katılımı olduğunu söyleyen Özel şöyle devam etti:

Burası Türkiye’nin gözbebeği bir yer. Turizmin ve çalışanlarının sorunları var. Oteller kapanıyor, boş sezonla birlikte işten çıkarmalar başlıyor. Evi geçindirmenin zorluğuyla karşı karşıya kalan 10 binlerce emekçi var. Sosyal devlet, emekçisini böylesine hayat pahalılığının ve yüksek kira artışlarının olduğu bir dönemde yüzüstü bırakamaz. Turizm Bakanına ve iktidara sesleniyoruz; turizm emekçilerinin bu kış desteklenmesi lazım.

"Manavgat'ın kanını emmek istiyorlar"

 Manavgat’taki herkesin rahatsız olduğu bir durum var. Vampirler, gözünü dikmişler, Manavgat’ın kanını emmeye niyetlenmişler. Ey Recep Tayyip Erdoğan, Manavgat’tan sana bir şey anlatacağız. Bunu biliyorsan da susuyorsan suç ortağısın. Bilmiyorsan, hemen durdurmazsan o zaman benim de Manavgat’ın da Antalya’nın da iki eli yakanda olacak bunu böyle bil. Manavgat’ta Ulualan diye bir yer var. Bu 3 bin 600 dönümlük bir alan. Bu alanın Manavgat’ın yararına, -yazın turistler geliyor, kışın gidiyor ya, oteller çalışmıyor ya, çoğu kapanıyor ya kapanmasın diye- oraya kış turizmine, sağlık turizmine, spor turizmine yönelik Manavgat için bir şeyler yapılması ve o alanın da Manavgat’ın kullanımında kalması gerekiyor.

Bunu Şükrü Başkan da İlçe Başkanımız Oytun Başkan da MHP’lisi de AKP’lisi de böyle istiyor. Ama Recep Tayyip Erdoğan, senin iki bakanın o alanı allem ediyor kallem ediyorlar aralarında taksim etmek istiyorlar. Önce, Turizm Bakanlığından bir plan yaptılar, başvurduk, plan iptal oldu. Şimdi, planı tekrar kitabına uydurmuşlar, yine getirmek istiyorlar, oraya büyük bir oteli, senin iki bakanın aralarında paylaşıp Manavgat’ın kanını emmek istiyorlar.