Özgür Özel: Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar yürüyüşünde ‘kardeş vatan’la sürekli temas halinde olacağız

Özgür Özel: Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar yürüyüşünde ‘kardeş vatan’la sürekli temas halinde olacağız
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bulunduğu KKTC’de, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre’yi ziyaret etti. Özel, “Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidar yürüyüşünde 'Kardeş Vatan'la...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bulunduğu KKTC’de, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre’yi ziyaret etti. Özel, “Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidar yürüyüşünde 'Kardeş Vatan'la sürekli temas halinde olacağından hiç şüpheniz olmasın" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni (KKTC) ziyaret etti.

Özel, ziyaret programı kapsamında KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ile bir araya geldi. Ziyarette Özel'e; Çalışma ve Sosyal Güvenlikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, Dışişlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel ve CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan'dan oluşan heyet eşlik etti.

‘Biz kendi bağımsızlığımızdan vazgeçmeyiz’

Töre, şunları söyledi:

"Ecevit'in bir heykeli vardır. O heykelde her yıl dönümünde tören düzenliyoruz. Törenleri biz tabii ki devam ettireceğiz çünkü Ecevit'e olan minnetimiz ve sevgimiz devam etmektedir. Tabii ki bağımsızlık Kıbrıs Türk halkının en büyük hakkıdır. Kıbrıs meselesi milli bir davadır, partiler üstü bir davadır. Dolayısıyla aynı doğrultuda hep birlikte hareket ederek Cumhuriyeti ve bağımsızlığımızı korumamız gerekir çünkü KKTC'nin ortadan kalkmasını isteyen çok değişik cephelerden saldırılar da vardır. Tabii ki onlar kabul etmiyor diye biz kendi Cumhuriyetimizden, bağımsızlığımızdan vazgeçmeyiz."

‘Kıbrıs'taki tüm siyasilerle yakın ilişki içinde olmayı ümit ediyoruz’

Özel ise ziyaretinde şöyle konuştu:

"Kıbrıs bizim için dost ve kardeş bir ülke. Zaman zaman kamuoyunda 'Yavru Vatan' denir, ben 'Kardeş Vatan' demeyi tercih ederim çünkü elbette aramızda nüfusa göre bir fark olabilir ama gönüllerin karşılıklı ve hissiyatın eşitlik üzerine olduğunu ifade etmek isterim.

Biz sol sosyal demokrat bir parti olarak dünya ve adadaki siyasi akrabalarımızla ve CHP'yi var eden değerleriyle barışık bir şekilde bir iktidar umudu barındırıyoruz ve bir iktidar yürüyüşü içindeyiz. Bundan sonraki süreçte Kıbrıs'taki tüm siyasilerle yakın ilişki içinde olmayı ümit ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidar yürüyüşünde 'Kardeş Vatan'la sürekli temas halinde olacağından hiç şüpheniz olmasın."