Özgür Özel: Vatandaşlarımızı bu darbe girişimine karşı seslerini yükseltmeye ve direnmeye davet ediyorum

Özgür Özel: Vatandaşlarımızı bu darbe girişimine karşı seslerini yükseltmeye ve direnmeye davet ediyorum
"Adalet Nöbeti" eylemine destek verdikten sonra Meclis'ten ayrılırken açıklama yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Bundan sonraki süreçte bu darbe girişimine kim direniyorsan, kim mücadele ediyorsa onların yanında olmaya devam...

"Adalet Nöbeti" eylemine destek verdikten sonra Meclis'ten ayrılırken açıklama yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Bundan sonraki süreçte bu darbe girişimine kim direniyorsan, kim mücadele ediyorsa onların yanında olmaya devam edeceğiz. Ben tüm vatandaşlarımızı bu darbe girişimine karşı seslerini yükseltmeye ve anayasayı hiçe sayan bu yaklaşıma karşı direnmeye davet ediyorum. 15 Temmuz'da hepimiz darbe girişimini karşısında yer alarak bastırdık. Darbeleri halk bastırır, bu darbe girişimini de milletimizin bastıracağına, püskürteceğine inanıyorum" açıklaması yaptı.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın bireysel başvurusunun ardından Anayasa Mahkemesi’nin(AYM) hak ihlali kararına direnerek AYM üyelerine suç duyurusunda bulunmasının ardından TBMM’yi olağanüstü toplantıya çağıran CHP’nin talebi karşılık bulmayınca CHP milletvekilleri TBMM’de “Adalet nöbeti” başlattı.

Milletvekillerine destek ziyaretinde bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ziyaretin ardından açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda CHP’li milletvekillerinin Yargıtay’ın Anayasa Mahkemesi kararı için sürdürdüğü eyleme destek verdi. CHP lideri Özel, Genel Kurul çıkışında basın mensuplarına açıklama yaptı.

‘AKP ve MHP’den cesaret alan klik anayasaya kafa tutuyor’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Can Atalay'ın yasalara göre vekil seçildiğini ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyesi olduğunu hatırlattı.

Anayasaya göre Anayasa Mahkemesi kararlarının bağlayıcı olduğunu belirten Özel, "Yargıtay 3. Ceza Dairesi, anayasaya kafa tutmaktadır. Yargı içindeki bir ekip, bir klik AK Parti ve MHP'den aldıkları cesaretle anayasaya kafa tutmaktadırlar. Bu anayasal suçtur, darbe girişimidir. Anayasayı yok kabul ederseniz kamu düzenini nasıl korursunuz? Bu anlamda biz buna itiraz ettik, bu kalkışmaya direneceğimizi söyledik" dedi.

‘Numan bey, toplantıdan neden vazgeçtiğini açıklamalı’

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un Danışma Kurulu toplantısını iptal etmesine değinen Özel, "Grup başkanvekilimizin yaptığı görüşmede Numan Bey, 'Bu seferlik beni mazur görsünler' diye bir ifade kullanmış. Gün boyunca ne oldu da Numan Bey, partilerin grup başkanlarını davet ediyorken bundan geri durdu. Ben Numan Bey'e hiç yakıştırmam ama galiba dün akşam kuvvetler ayrılığını, yargının yasamaya tahakkümüne dönüştürmeye çalışan birileri varken, bugün de yürütmenin yasamaya tahakkümüyle ilgili bir girişim oldu. Böyle anlaşılıyor. Değil ise bunun düzeltilmesi lazım. Bütün Türkiye bu konuda Numan Bey'den bir şeyler duymak ister" diye konuştu.

‘Tüm vatandaşlarımızı direnmeye davet ediyorum’

"Demokrat Parti milletvekilleri, HEDEP'ten 10 milletvekili, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı ve milletvekilleri eylemimizi ziyaret ettiler, desteklerini açıkladılar" diyen Özel, "Bu aşamadan itibaren CHP, Genel Kurul'da nöbetçi milletvekillerini bırakarak bu eylemi aralıksız sürdürecek. Biz eylemi ikinci bir karara kadar kesintisiz sürdüreceğiz. Bundan sonraki süreçte bu darbe girişimine kim direniyorsan, kim mücadele ediyorsa onların yanında olmaya devam edeceğiz. Ben tüm vatandaşlarımızı bu darbe girişimine karşı seslerini yükseltmeye ve anayasayı hiçe sayan bu yaklaşıma karşı direnmeye davet ediyorum. 15 Temmuz'da hepimiz darbe girişimini karşısında yer alarak bastırdık. Darbeleri halk bastırır, bu darbe girişimini de milletimizin bastıracağına, püskürteceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda CHP’li milletvekillerinin Yargıtay’ın Anayasa Mahkemesi kararı için sürdürdüğü eyleme destek verdi. CHP lideri Özel, Genel Kurul çıkışında basın mensuplarına açıklama yaptı.