Özgür Özel: Ekrem İmamoğlu ile mutabıkız

Özgür Özel: Ekrem İmamoğlu ile mutabıkız
CHP Grup Başkanı Özgür Özel, CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu parti içi "değişim" tartışmasını başlatmasaydı da genel başkan adayı olacağını söyledi.Sözcü TV'de gazetecilerin sorularını...

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu parti içi "değişim" tartışmasını başlatmasaydı da genel başkan adayı olacağını söyledi.

Sözcü TV'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, Uğur Dündar'ın, "Genel başkanlığa seçilirseniz cumhurbaşkanı adayınız Ekrem İmamoğlu mu olur, siz mi olursunuz" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Ekrem İmamoğlu değişim tartışmasını başlatmasaydı yine de aday olurdum (...) Cumhurbaşkanı adayımızı bütün üyelerimizle beraber seçmemiz lazım, 1,5 milyon üyeyle de yetinmememiz lazım. Bu konuda Ekrem Bey’le mutabıkız."

Özel ayrıca Millet İttifakı içindeki partilere verilen 38 milletvekilini ve Sadullah Ergin'in aday gösterilmesine itiraz ettiklerini açıkladı.

Özel, seçimden sonra Kemal Kılıçdaroğlu'nun, çıktığı ilk programda bütün kanallardan basın mensuplarını çağırarak bir öz eleştiri vermesini önerdiklerini ancak Sözcü TV'te yayına çıktığını ve önerisini uygulamadığını aktardı.