Özgür Özel mazbatasını aldı; AYM'nin dezenformasyon yasası kararını değerlendirdi: Parti Meclis toplantısına olağanüstü madde olarak ekleyeceğim

Özgür Özel mazbatasını aldı; AYM'nin dezenformasyon yasası kararını değerlendirdi: Parti Meclis toplantısına olağanüstü madde olarak ekleyeceğim
CHP'nin yeni genel başkanı seçilen Özgür Özel, Meclis'teki makam odasında mazbatasını aldı. Mazbata teslimi sırasında CHP'nin Dezenformasyon Yasası'na ilişkin talebine yönelik AYM'nin ret kararını öğrenen Özel "Türkiye'de...

CHP'nin yeni genel başkanı seçilen Özgür Özel, Meclis'teki makam odasında mazbatasını aldı. Mazbata teslimi sırasında CHP'nin Dezenformasyon Yasası'na ilişkin talebine yönelik AYM'nin ret kararını öğrenen Özel "Türkiye'de bundan sonra gazeteciler ve muhalefet için işlerin daha zor olacağını gösteren bir aşama. Cumartesi günkü parti meclisine özel olarak sansür yasasını olağanüstü madde olarak ekleteceğim" dedi. Öte yandan Özel, karar haberini aldığı sırada AYM'nin talebi onayladığını sandı. Özel, bunun üzerine kısa süren bir heyecan yaşadı.

Özgür Özel 4 Kasım'daki CHP 38. Olağan Genel Kurultayı'nda Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı delegelerin 811'inin oyunu alarak CHP'nin yeni genel başkanı oldu. Rakibi Kılıçdaroğlu ise delegelerin 536'sının oyunu alarak 13 yıllık genel başkanlık koltuğunu kaybetmişti. CHP'de genel başkanlık devir teslim töreni de saat 17.00'da yapılacak.

Mazbata teslimi sonrası sözlerine CHP'nin eski genel başkanlarını anarak başlayan Özel, "Bu mazbatayı bu odada alma benim için büyük bir onur. Parlamento'nun giderek önemsizleştiği bir dönemde. Parlamento'nun güçlenmesi için muhalefet olarak elimizden gelen ne varsa yapmaya gayret göstereceğiz." dedi.

"Dezenformasyon Yasası'nı Parti Meclis gündemine 'olağanüstü madde' olarak ekleyeceğim"

Konuşması esnasında AYM'nin CHP'nin "Dezenformasyon Yasası" talebini reddettiğini haberini "kabul etti" şeklinde anlayan Özel'in heyecanı ise bilginin düzeltilmesi sonrasında yarıda kaldı. AYM'nin ret kararını değerlendiren Özel sözlerini şöyle sürdürdü:

"Evet bu Türkiye'de bundan sonra gazeteciler ve muhalefet için işlerin daha zor olacağını gösteren bir aşama. Ama buna yeltenmemelerini ve bu karardan cesaret almamalarını, gazetecilerin özgürlüklerine dokunmaya kalkmamalarını, sansüre yeltenmeyi kalkmamalarını tavsiye ederiz. Bundan sonra gazetecilerin hapse atılması, mahkeme önüne çıkarılması madem ki karar bu yöndedir, madem ki bir sansür yasasını sarılarak sahiplendiler; biz de özgürlüklerini sarılmaya ve sahiplenmeye. bundan öncekine göre çok daha dirençli olacağız. Cumartesi günkü parti meclisine özel olarak sansür yasasını olağanüstü madde olarak ekleteceğim."