Özgür Özel: Mücella Yapıcı üç aydır kelepçeli muayene olmayı reddediyordu; Bülent Turan araya girdi, çözdük

Özgür Özel: Mücella Yapıcı üç aydır kelepçeli muayene olmayı reddediyordu; Bülent Turan araya girdi, çözdük
CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel, Gezi Davası'ndan tutuklu olan Mücella Yapıcı'nın üç aydır kendisi ve herkes için kelepçeli muayeneyi reddettiğini, bu sebeple önemli tetkiklerin yapılmadığını belirterek, "Geçtiğimiz...

CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel, Gezi Davası'ndan tutuklu olan Mücella Yapıcı'nın üç aydır kendisi ve herkes için kelepçeli muayeneyi reddettiğini, bu sebeple önemli tetkiklerin yapılmadığını belirterek, "Geçtiğimiz haftalarda haklarını teslim edeyim İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can ile konuştum. "Bu kelepçeli muayene yüzünden çok önemli tetkikleri olmuyor" dedim. İki bakan yardımcısı sağ olsunlar. 10 gün önce yapıldı" dedi.

CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan adayı Özgür Özel, Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu "Yeni Bir Sabah" programının konuğu oldu. Bugün, Mücella Yapıcı'yı ziyaret edeceğini belirten Özel, yaşanan olayı şöyle anlattı:

"Birazdan Mücella ablanın yanına gideceğim. Bakırköy Kadın Cezaevi'ne. Mücella Yapıcı, kelepçeli muayene olmayı kabul etmediğinden üç aydır çok önemli tetkikler yapılması gerekirken yapılamıyordu. Geçtiğimiz haftalarda haklarını teslim edeyim İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can ile konuştum. "Bu kelepçeli muayene yüzünden çok önemli tetkikleri olmuyor" dedim. İki bakan yardımcısı sağ olsunlar. 10 gün önce yapıldı. Bülent Turan'a teşekkür ettim, o da "Biz araya girmeden bu işlerin çözülmesi gerekiyor" dedi. Mücella abla bilinen bir kişi. Avukatı, Mücella abladan gizli arıyor. "Kızar bize" diyorlar. Hiç kimseye yapılmayan muamele bana yapılmasın diyor. Kimi kimi kimsesi olmayan, Bülent Turan'a ulaşamayan 300 bin mahkum var içeride, gelin bunu düzeltelim"

Dün, Osman Kavala'yı da ziyaret ettiğini ifade eden Özel şöyle konuştu:

Osman Kavala ile karşılaştığımda ben utanıyorum. Çünkü inanılmaz bir metanet. Ben isyan ediyorum. Osman Kavala'nın bir önceki mahkemesinde ben oradaydım. Hakim, "Her ne kadar" deyip iddiaları sıraladılar. Bir iddia 6 bin tane pizza sipariş edilmiş diye. Savunma avukatları İstanbul'da o gece, 60 tane bile pizzanın sipariş edilmediğini, herhangi bir kredi kartından ödenmediğini ispatlamışlar. Hakim, "İddia etti, çürüttü" diyor. "Hepsinin birden beraatine karar verdim" dedi. Hepimiz alkışladık. Erdoğan, "Birileri bunları beraat ettirmeye çalıştı" dedi. Sonra bir soruşturma daha açtırdı, kapıları kapattılar. Yine beraat etti. Sonra Gezi Davası'nı tekrar ettiler hala içeride tutuyorlar.