"Özgür Özel, tutum belgesini bu hafta açıklayacak"

"Özgür Özel, tutum belgesini bu hafta açıklayacak"
Genel başkan adaylığı için ismi geçen CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in cuma günü Ankara'da “Tutum Belgesi”ni açıklaması bekleniyor.NTV Parlamento Muhabiri Özgür Akbaş, canlı yayında son bilgileri aktardı. Akbaş, seçimin...

Genel başkan adaylığı için ismi geçen CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in cuma günü Ankara'da “Tutum Belgesi”ni açıklaması bekleniyor.

NTV Parlamento Muhabiri Özgür Akbaş, canlı yayında son bilgileri aktardı. Akbaş, seçimin ardından CHP'de başlayan "değişim" tartışmaları ile birlikte genel başkanlık için adı geçen CHP Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel'in adaylık için tutum belgesini cuma günü açıklayacağını aktardı.

Akbaş şöyle söyledi:

CHP'de tüm dikkatler grup başkanı Özgür Özel'in üzerine çevrilmiş durumda. Çünkü, Özgür Özel bir tutum belgesi açıklayacak. Bu tutum belgesini eylül ayının ilk haftası açıklamayı planlıyordu ama 9 Eylül CHP'nin kuruluş yıl dönümü olduğu için bir anlamda buna gölge düşürmemek adına bu haftaya bıraktı. Bu hafta açıklayacak, adaylığına ilişkin de önemli bir ivme olarak değerlendirilebilir. Cuma günü olması bekleniyor en geç pazartesiye kalabilir. Açıklama ya TBMM'de ya da CHP Genel Merkezi'nde olacak.

Tutum belgesinde 14 Mayıs'ta ve 28 Mayıs'ta seçim neden kaybedildiğinin özeleştiri ve tespitlerin olması bekleniyor. Bunun yanı sıra çözüm önerinin de olacağı belirtiliyor. Bir kişinin değişmesi mi hedefleniyor ayrıntılı bir şekilde Özgür Özel'in ortaya koyması bekleniyor.