Özgür Özel'den 'ittifak' mesajı: İYİ Parti ile ilgili umudumu kaybetmedim

Özgür Özel'den 'ittifak' mesajı: İYİ Parti ile ilgili umudumu kaybetmedim
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tv100'de katıldığı bir programda İYİ Parti'nin ittifak talebini reddetmelerine ilişkin yaptığı açıklamada "Ben hala daha umudumu kaybetmiş değilim" dedi.CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Az Önce...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tv100'de katıldığı bir programda İYİ Parti'nin ittifak talebini reddetmelerine ilişkin yaptığı açıklamada "Ben hala daha umudumu kaybetmiş değilim" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Az Önce Konuştum programında Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı.

"Muharrem İnce'yi tekrar baba ocağına davet edecek misiniz?" sorusuna cevap veren Özel, "Kim kendini bu eve ait hissediyorsa bu evin kapısı açık. Bu evin kapıları kimseye şartlı açılmaz. Kapılar açılır, kapıdan içeri girerken üye olursunuz. Baba ocağının tapusu Mustafa Kemal Atatürk'e aittir" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel'in açıklamalarından satır başları:

"İnce ile mesajlaştık"

Muharrem Başkan ile telefon mesajlaşması yaptık. Ekrem Başkandan randevu istemiş. Bizim Ekrem Başkanla ilişkimiz, birbirimizin bilmesi gereken ne varsa birbirimize söylüyoruz. Ekrem Başkan 'İnce randevu istiyor' deyince 'Ben de siz kamu görevlisisiniz, mutlaka konuşacağı önemli şeyler vardır' dedim. 

İmamoğlu ve Yavaş'ın aday olması yönünde benim bir iradem var. Resmileşmesi için prosedörü tamamlayacağız. Parti meclisine teklif edilecek, oylanacak. 

İnce İzmir adayı olacak mı?

İzmir meselesini Ekrem Bey de söyledi. Ben bir partinin genel başkanına başka bir partinin genel başkanının belediye başkanlığı teklif etmesini saygısızlık olarak görürüm. Muharrem Bey'in de böyle bir talebi olduğu düşünmüyorum. Bu tartışma ne maksatla yapıldı, bilmiyorum. 


Partinin partiye katılması başka bir prosedür. Bir siyasi parti ben varlığımı sonlandırıyorum, kendimi yakın hissettiğim partiye dönme iradem var derse ben bu niyet beyan edilir ve geri kalanlar konuşulur. Partinin kapıları ardına kadar açık. Geleceğim diyene seni istemeyiz demeyiz. 

"İstanbul, Ankara ve Aydın adaylarının sokakta karşılığı var"


Kılıçdaroğlu, yerel seçimle ilgili 3 ismi açıklamıştı. Partinin üç değerinin sokakta karşılığı olduğunu görüyorum. Bu şerh ile söyledim. Seçilmemiş bir kurulun yetkilerini kullanmak istemem. Ben olumlu görüş bildirim. Ümit ediyorum ve kuvvetle görüyorum ki 3 isme karşı çıkan olmaz. Orada hiçbir şüphem yok.

İYİ Parti ile ilgili umudumu kaybetmiş değilim"

Işık'ın "İYİ Parti ile ittifak talebiniz reddedildi ne hissettiğinizi merak ediyorum" sorusuna ise Özel, "Gayet iyi hissediyorum, ben üstüme düşeni yaptım. Türkiye bizden fedakârlık, iş birliği bekliyor o açıdan ben bir umut bekledim hala daha da umudumu kaybetmiş değilim. İttifak o geniş kapsamda olmaz ama yerele yetki verebilirim." ifadelerine yer verdi.