Özgür Özel’den Medeni Kanun vurgusu : Kadın haklarına dokundurtmayız

Özgür Özel’den Medeni Kanun vurgusu : Kadın haklarına dokundurtmayız
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eskişehir'de konuştu. Türkiye'de kadın hakları mücadelesinin kritik bir dönemden geçtiğini vurgulayan Özgür Özel, "HÜDAPAR, kadınların mirastan hak almasının önüne geçip nafaka hakını...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eskişehir'de konuştu. Türkiye'de kadın hakları mücadelesinin kritik bir dönemden geçtiğini vurgulayan Özgür Özel, "HÜDAPAR, kadınların mirastan hak almasının önüne geçip nafaka hakını engellemek istiyor. Ancak Eskişehir'den haykırıyoruz. Kadın demek Cumhuriyet demektir, medeni kanuna kadın haklarına dokundurtmayız" dedi. 

Yerel seçimlere sayılı günler kala siyasi partilerin çalışmaları da hız kazandı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Eskişehir mitinginde halka hitap etti.

Özel’in konuşmasından satır başları şöyle:

“Kalbinde millet, bayrak sevgisi olan, gönlünün en müstesna yerinde Atatürk’ten başka kimseye yer olmayan alnı açık, başı dik güzel Eskişehir’in güzel insanları, cumhuriyetin değerli kadınları, Atatürk’ün askerleri hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Bugün 31 Mart seçimlerine sadece 23 gün kala Eskişehir’deyiz. Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Kampanyanın içinde bugün bir yerde olacaktık. Buna karar vermemiz gerekiyordu, oturduk, düşündük, taşındık ve dedik ki; ‘bizim bugün olacağımız yer Bozkır’ın ortasında bir cennet yaratan Yılmaz Büyükerşen’in Türkiye’nin en tanınmış, en başarılı, efsane yerel yöneticisi Yılmaz Büyükerşen’in ekibinde olan, son 5 yıldır birlikte çalıştıkları, genel sekreterlik göreviyle bütün Eskişehir’in hem de hangi partiden olduğunu ayırmadan hizmet eden, belediyelerine ayrımsız hizmet götüren genel sekreterin, bir cumhuriyet kadınının aday olduğu Yılmaz Hoca’nın 31 Mart’ta bayrağı o cumhuriyet kadınına gözü arkada kalmadan teslim etmek istediği ve 11 büyükşehrimizden sadece Aydın’da topuklu efemiz varken bu seçimde 5 büyükşehirde gösterdiğimiz seçilecek adaylardan bir tanesi, genç bir cumhuriyet kadını Ayşe Ünlüce’nin ve onun destekçisi Eskişehir’in yanında olmak istedik.

Neredeyse bundan 200 yıl önce kadınlar bir grevde hayatlarını kaybettiler ve o günden bugüne kadar bugün Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak kutlanıyor.

HÜDAPAR, kadınların mirastan hak almasının önüne geçip nafaka hakını engellemek istiyor. Ancak Eskişehir'den haykırıyoruz. Kadın demek Cumhuriyet demektir, medeni kanuna kadın haklarına dokundurtmayız.

O Hüdapar ki kadınları sokak hayvanları ile eş görüp ‘bekar kadınları derhal sahiplendirmek gerekir’ diyecek kadar şuurunu kaybetmiş ve o Hüdapar ki bunlardan ittifak için bir tek şey istedi. Dedi ki; ‘önce İstanbul Sözleşmesi’ni kaldırın, ondan sonra kadına karşı şiddet yasasını kaldırın, ondan sonra nafaka hakkını kaldırın, ondan sonra kadınlara miras vermeyin’. Yani o Hüdapar önce İstanbul Sözleşmesi’yle Tayyip Erdoğan’dan istediği en büyük şey buydu. İstanbul Sözleşmesi’yle surda kadınları koruyan çağdaş cumhuriyetin surunda bir delik açtı sonrasında şimdi saldırıyor. Hedefleri Medeni Kanun’dur, hedefleri kadınların mirastan hak almalarının önüne geçmektir, hedefleri kadının nafaka hakkına saldırmaktır. Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde hep birlikte Eskişehir’den haykırıyoruz; Medeni Kanun’a dokundurtmayız, kadınların haklarına dokundurtmayız. Kadın demek cumhuriyet demektir, kadın demek Atatürk devrimleri demektir.