Özgür Özel'in 'Erdoğan'ın yeğeni' dediği Üsame Erdoğan kimdir?
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öz yeğeni Üsame Erdoğan'ın şirketine ilişkin yaptığı açıklamalar gündem oldu. Peki Üsame Erdoğan kimdir?
GAZETE PENCERE - YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeğeni Üsame Erdoğan'ın da fon skandalına karışan şirketlerle ortaklık etttiğini söyledi. Foncuların yaptığı vurgun gibi Üsame Erdoğan'ın da buna benzer hisse oyunları yaptığını açıkladı.
Özgür Özel, Üsama Erdoğan'ın şirketi olan Binbin hisselerinin 200 liradan satış yiyerek 40 liralara kadar gerilediğini belirtti: "Lydia Holding hakkında şu bilgiye herkes çok şaşırmıştı: Çalışan sayısı kaçtı? Sıfır! Hiç çalışanı yok.Sıfır çalışanlı bu Lidya Holding'in içinde olduğu Üsame Erdoğan, Tayyip Bey'e 'amca' diyor, öz amcası. BinBin hissesi işler yolundayken Nisan 2024'te 200 lira! Rekorlar kırmış, para yatıran kazanmış, herkese 'Koşun, koşun' demişler, 'Üsame'nin şirkete koşun. Mustafa Erdoğan'ın oğlu zarar mı eder? Paraları koyun.' Herkes koymuş, işi bilenler çekilmiş. Bugün 200 lira koyan zavallının hissesi 47 liradan işlem görüyor, parayı vuranlar kenarda oturuyorlar."
ÜSAME ERDOĞAN KİMDİR?
Peki Üsame Erdoğan kimdir? Üsame Erdoğan Binbin şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev alıyor. 2013 yılında Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden mezun olmuştur.
2018 yılında İstanbul Şehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olduktan sonra, 2020 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Bankacılık ve Finans Tezli Yüksek Lisans Programı’na başlamış, 2023 yılında tezini tamamlayarak mezun oldu.
Üsame Erdoğan 2022 yılından beri Binbin Şirket'inde Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmekte. Farklı şirketlerde Yönetim Kurulu Başkanlığı görevleri de bulunan Üsame Erdoğan ayrıca çeşitli sivil toplum kuruluşlarında da çalışmalar yürütmekte.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'la birlikte, kardeşi Mustafa Erdoğan'ın oğlu Usame Erdoğan'ın Haliç Kongre Merkezi'ndeki nikah törenine de katılmıştı.
Törende aynı zamanda TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve İstanbul Müftüsü Safi Arpaguş da yer aldı.
Özgür Özel skandalı açıkladı, 'Tayyip Erdoğan'ın yeğeni de...'
Kaynak:Haber Merkezi