'Palalı Sabri'yi eski ortağının çalışanları öldürmüş

'Palalı Sabri'yi eski ortağının çalışanları öldürmüş
Gezi Parkı eylemleri sırasında göstericilere elindeki palayla saldıran Palalı Sabri lakaplı Sabri Çelebi'nin eski ortağının çalışanları tarafından öldürüldüğü iddia edildi.Gezi Parkı eylemleri sırasında palayla göstericilere...
Gezi Parkı eylemleri sırasında göstericilere elindeki palayla saldıran Palalı Sabri lakaplı Sabri Çelebi'nin eski ortağının çalışanları tarafından öldürüldüğü iddia edildi.

Gezi Parkı eylemleri sırasında palayla göstericilere saldıran 'Palalı Sabri' lakaplı Sabri Çelebi, İstanbul Beyoğlu'nda uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Halk Tv'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre, hakkında Interpol arama kararı bulunan Çelebi, yargılandığı davadan beraat edince Türkiye'ye dönmüş. Çelebi'yi vuran kişilerin, eski ortağı C.K.'nin çalışanları olduğu kaydediliyor.

Olay nasıl yaşandı?

Olay, 01.30 sıralarında Beyoğlu Talimhane'de meydana geldi. Sabri Çelebi aracıyla giderken bir kişi tarafından durduruldu. Aracı kullanan Çelebi'nin yanına gelen kişi ile Çelebi arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında şüpheli Çelebi'ye yumruk atmaya başladı. Ardından saldırganın arkadaşları da olay yerine geldi. Bu sırada saldırgan belinden çıkardığı silahla Çelebi'ye ateş etti. Yaralanan Çelebi hastaneye götürüldü.

Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen Sabri Çelebi kurtarılamadı. Saldırı anları ise güvenlik kamerasına yansıdı.

Arama kararı kalkınca İstanbul'a döndü

Hakkında Interpol arama kararı bulunan Çelebi, yargılandığı davada beraat edince 2 ay önce İstanbul’a döndü. Çelebi’nin, Miami’de de restoranı bulunuyor. Çelebi'nin eşi ve çocuğunun ise Miami'de olduğu öğrenildi. Çelebi ile eski ortağı C. K., Gezi eylemleri sürecinde göstericilere pala ile saldırdıkları davada birlikte yargılanmıştı.

Eski ortağının çalışanları vurdu

Halktv.com.tr'nin edindiği bilgilere göre Sabri Çelebi, Talimhane’de bulunan meyhanesinin yanındaki iş yerinin sahipleri ile bir kaç gün önce tartışma yaşamıştı. Önce darp edilen Çelebi’nin vücuduna 9 kurşun isabet etti.

Çelebi'ye yönelik saldırıyı, eski ortağı C. K.'nin çalışanlarının yaptığı kaydediliyor. C. K., Gezi eylemleri sürecinde göstericilere saldıran Çelebi'nin Taksim'deki işyerinde ortaktı.

 Anılan olayda C. K.'nin kardeşi Şeyhmus K. de Çelebi ile birlikte yargılanmıştı. Dün geceki saldırı sonrası C. K.'nin çalışanlarının, işyerini kapatarak izlerini kaybettirmeye çalıştığı belirtiliyor.

Gezi Parkı olaylarında palayla saldırdığı gerekçesiyle Sabri Çelebi'nin de aralarında bulunduğu 4 sanık, İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmıştı.

11 Mayıs 2017'de yapılan karar duruşmasında biri polis memuru 4 kişiye karşı "silah sayılabilecek kesici aletle kasten yaralama" suçundan 3 yıl hapse mahkum edilen Sabri Çelebi, bir kadını zırhla yaraladığı gerekçesiyle de 9 bin lira adli para cezasına çarptırılmıştı.

Kadınları fuhuşa zorlamakla suçlanmıştı

"Palalı Sabri'" adıyla tanınan Sabri Çelebi hakkında kurduğu suç örgütüyle kadınları gece kulüplerinde çalıştırarak fuhşa zorladığı iddiasıyla dava açılmıştı. Hakkında kadınları zorla fuhuşa fuhuşa sürüklediği gerekçesiyle 248 yıla kadar hapis cezası talep edilen Çelebi, 6 ay önce beraat etmişti. Çelebi'nin, fuhuşa sürüklediği isimler arasında eski Afrika güzellik kraliçesinin de olduğu ortaya çıkmıştı.