Prof. Dr. Orhan Türkdoğan hayatını kaybetti

Prof. Dr. Orhan Türkdoğan hayatını kaybetti
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından Prof. Dr. Orhan Türkdoğan'ın hayatını kaybettiğini duyurdu.Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Prof. Dr. Orhan Türkdoğan'ın hayatını kaybettiğini bildirdi.Türkdoğan'ın vefat...
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından Prof. Dr. Orhan Türkdoğan'ın hayatını kaybettiğini duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Prof. Dr. Orhan Türkdoğan'ın hayatını kaybettiğini bildirdi.

Türkdoğan'ın vefat haberini sosyal medyadan duyuran Bakan Koca açıklamasında şunları kaydetti:

"Ülkemizin düşünce hayatında iz bırakan, entelektüel camiamızın önemli isimlerinden Prof. Dr. Orhan Türkdoğan aramızdan ayrıldı. Kendisine Allah’tan rahmet; başta meslektaşlarımız olan kızı Prof. Dr. Dilşad Türkdoğan ve oğlu Prof.Dr. Kürşat Türkdoğan olmak üzere, bütün yakınlarına ve dostlarına başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun."

Bahçeli'den taziye mesajı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yazar ve mütefekkir Alev Alatlı ile Prof. Dr. Orhan Türkdoğan için başsağlığı mesajı yayımladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Türk kültür ve düşünce hayatının iki saygın ve sayılı ismi olan, ömürleri boyunca kalem ve kelamlarıyla karanlığa ışık tutan Prof. Dr. Orhan Türkdoğan Hocamızla Alev Alatlı Hanımefendinin vefatlarından duyduğum derin üzüntüyü paylaşıyor, fikir dünyamızda muazzez iz ve eserleri bulunan bu iki değerimize Cenab-ı Allah’tan rahmetler niyaz ediyorum. Muhterem ailelerine, sevenlerine ve aziz milletimize başsağlığı temennilerimi iletiyorum. Mekanları cennet, ruhları şad olsun diyorum” ifadelerine yer verdi.

Prof. Dr. Orhan Türkdoğan kimdir?

1928 yılında Malatya'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Malatya'da tamamladı. 1955 yılında Ankara Üniversitesi DTCF Sosyoloji ve Felsefe Bölümü'nden mezun oldu. Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi'ne asistan olarak göreve başladı. "Malakanların Sosyal Organizasyonu" adlı çalışmasıyla doktor unvanını aldı. 1962-1964 yılları arasında ABD'de Missouri ve Nebraska üniversitelerinde üst öğrenimini bitirdi.1972 ve 1980 yıllarında Almanya'da Hohenheim, yine 1980'de İskoçya'da bulunan St. Andreas üniversitesinde araştırma ve incelemelerde bulundu. 1985 yılında Gazi Üniversitesi Bolu İdari Bilimler Yüksek Okulu'na, buradan Gebze İleri Teknoloji Enstitüsü'ne geçiş yaptı.