Pusula Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Yarız tutuklandı
Pusula Finans Holding ve Katılımevim'i de kapsayan soruşturmada Pusula Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Yarız tutuklandı. Katılımevim Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Turhan hakkında ise yurt dışına çıkış yasağı kararı verildi.
GAZETE PENCERE - Katılımevim, Birevim, Pusula Portföy gibi birçok şirketi bünyesinde barındıran Pusula Finans Holding'in Tera Grubu ile devralma süreciyle ilgili görüşmelerin sürdüğü süreçte Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Yarız'ın Marmaris'ten tekneyle yurt dışına kaçtığı iddia edilmişti.
İddiaların ardından Muhammet Yarız, 12 Eylül Cumartesi günü yaptığı açıklamada, adli makamlara ifade vermek üzere Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'na gittiğini duyurmuştu.
YARIZ TUTUKLANDI
Patronlar Dünyası'nın haberine göre Muhammet Yarız, ifadesinin ardından Bodrum'da sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
SERDAR TURHAN, KATILIMEVİM'DEKİ GÖREVİNDEN AYRILDI
Katılımevim Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Turhan hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirildiğinin ortaya çıkmasının ardından Katılımevim'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıklama yapılmıştı. Serdar Turhan ve Ahmet Özcan hem Katılımevim hem de Pusula Finans Holding Yönetim Kurulu üyeliklerinden istifa ettiler.
Serdar Turhan'ın ayrılmasının ardından Katılımevim'in yönetimine Tera Grubu'nun kurucusu Emre Tezmen geçti. Tezmen aynı zamanda Pusula Finans Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı'na da getirildi. Tera Finansal Yatırımlar Holding Başkan Vekili Erkan Kilimci de Pusula Finans Holding A.Ş.'de yönetim kurulu üyesi oldu. Tezmen ve Kilimci aynı görevi Katılımevim'de de üstlendi.
Kaynak:Haber Merkezi