Rasim Ozan Kütahyalı hakkında istenen ceza belli oldu
Rasim Ozan Kütahyalı hakkında, 16 Nisan’da sosyal medya hesabından yaptığı “CHP’ye yarın kayyum atanacak” paylaşımı nedeniyle yürütülen soruşturmada iddianame tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kütahyalı hakkında “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlamasıyla 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep etti.
Soruşturma sonrası adli kontrolle serbest bırakıldı
Kütahyalı, tepki çeken paylaşımı sonrası gözaltına alınmış, işlemlerinin ardından yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Hazırlanan iddianamede, kamuoyunda infiale neden olan bu paylaşımın, gerçeği yansıtmadığı ve halkta panik yaratma amacı taşıdığı değerlendirildi.
Piyasaları da etkilemişti
Sosyal medyada kısa sürede yayılan “CHP’ye kayyum atanacak” iddiası, hem siyasi çevrelerde hem de piyasalarda tedirginliğe yol açmıştı. Kütahyalı, paylaşımında CHP kurultayının iptal edileceğini, partiye geçici kayyum olarak Hikmet Çetin’in atanacağını ve güvenlik güçlerinin Ankara’ya sevk edildiğini öne sürmüştü.
Kaynak:Haber Merkezi