Resul Emrah Şahan'ın tutukluluğuna devam kararı: "Adalet bir gün tecelli edecek"

Resul Emrah Şahan'ın tutukluluğuna devam kararı: "Adalet bir gün tecelli edecek"
Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi. Şahan, cezaevinden yaptığı açıklamada adaletin bir gün mutlaka tecelli edeceğine inandığını ifade etti.

Marmara Cezaevi'nde tutuklu bulunan Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın tutukluluğuna yapılan itirazı mahkeme reddetti. Bugün yapılan tutukluluk incelemesinde, Şahan’ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Kararın ardından Şahan’ın sosyal medya hesabından bir açıklama paylaştı.

Sürecin hukuki bir temele dayanmadığını belirten Şahan'ın mesajı şöyle:

“Cumhuriyetin sunduğu imkânlarla okumuş, kendini yetiştirmiş ve bu güzel şehrin yurttaşlarının oylarıyla Şişli Belediye Başkanı seçilmiş bir insan olarak, yaklaşık iki aydır hiçbir somut gerekçeye dayanmayan iddialarla, tek başıma bir hücrede tutulduğumu kamuoyuyla paylaşmak isterim.”

Hizmet etme arzusunu yitirmediğini belirten Şahan, adalete olan inancını sürdürdüğünü vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Hiçbir hukuki temele dayanmayan bu süreçte yaşadığım tüm haksızlığa rağmen içimdeki hizmet etme arzusunu ve sorumluluğunu yitirmedim. Adaletin bir gün mutlaka tecelli edeceğine inanıyor, özgürlüğüme kavuşacağım gün kaldığım yerden, daha büyük bir kararlılıkla çalışmaya devam edeceğimi bir kez daha vurgulamak istiyorum.”

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar