Reuters'ın "Bilal Erdoğan" haberine iktidar kanadından tepkiler sürüyor: "Alçak yöntemler denenmeye devam ediyor"

Reuters'ın "Bilal Erdoğan" haberine iktidar kanadından tepkiler sürüyor: "Alçak yöntemler denenmeye devam ediyor"
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın adının geçtiği yolsuzluk iddialarıyla ilgili yurt dışında savcıların araştırma yaptığını yazan Reuters’a iktidar kanadından bir tepki de eski Aile ve Sosyal Politikalar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın adının geçtiği yolsuzluk iddialarıyla ilgili yurt dışında savcıların araştırma yaptığını yazan Reuters’a iktidar kanadından bir tepki de eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık'tan geldi.

28. Dönemde AKP'den Osmaniye Milletvekili seçilen Yanık Twitter hesabından konuya ilişkin olarak "Reuters denenmiş ama sonuç alınamamış alçak yöntemleri denemeye devam ediyor. Reuters’ın Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’a yönelik gazetecilik ve basın ilkeleriyle bağdaşmayan, baştan aşağı yalan, mesnetsiz ve asılsız haberini kınıyorum." dedi.

Ne olmuştu?

Reuters, Amerika Birleşik Devletleri ve İsveç’teki yolsuzlukla mücadele yetkililerin “Amerikan şirketinin ortağı İsveçli Dignita Systems firmasının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan üzerinden Türkiye pazarında yer edinmeye çalıştığı” iddialarını incelediği belirten bir haber yayımladı.

Reuters, iddiaların Türkiye’nin veto ettiği İsveç’in NATO’ya üyelik başvurusu konusunda beklentilerin arttığı hassas bir döneme denk geldiğine işaret etti. 

Haberin ardından Cumhurbaşkanlığından habere ilişkin tepki geldi. Cumhurbaşkanlığı haberi "Mesnetsiz iddialarla dolu bir senaryo" olarak nitelendirdi.

TIKLAYIN- Cumhurbaşkanlığından Reuters’ın “Bilal Erdoğan” haberine tepki: “Mesnetsiz iddialarla dolu bir senaryo”