Reuters'tan Muharrem İnce analizi: Erdoğan'a can simidi olabilir

Reuters'tan Muharrem İnce analizi: Erdoğan'a can simidi olabilir
İngiltere merkezli Reuters haber ajansı Türkiye’deki cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili bir analiz yayınladı. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin seçimleri ikinci tura bıraktırabileceği ihtimali üzerinden...

İngiltere merkezli Reuters haber ajansı Türkiye’deki cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili bir analiz yayınladı. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin seçimleri ikinci tura bıraktırabileceği ihtimali üzerinden yapılan değerlendirmede, İnce’nin Erdoğan’ın kazanmasında etkili olabileceği belirtildi.

Dört cumhurbaşkanı adayının yarışacağı 14 Mayıs seçimlerinde Memleket Partisi’nin Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce kendisine yapılan adaylıktan çekilme taleplerine kapıyı kapatırken Reuters, İnce’nin pozisyonunun devam etmesi durumunda ne olabileceğine ilişkin bir analiz yayınladı.

Reuters haber ajansı, Muharrem İnce'nin seçimleri ikinci tura taşıyarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'can simidi' olabileceğini belirttiği analizde İnce’nin muhalefet seçmeninden de oy aldığı belirtilerek oyların bölünme endişesi yarattığı yer aldı.

İnce'nin adaylığının Erdoğan'ın kazanma ihtimalini artırabileceğine dikkat çekilen analizde mart ayında yapılan son anketlere göre İnce’nin oy oranının yüzde 5 civarında olduğu ifade edildi.

“İNCE’NİN OY ORANI DÜŞMESİ SEÇİMİN İKİNCİ TURA KALMASINI ENGELLEMEZ”

Panoramatr anketi ise İnce'nin oy oranı yüzde 10 seviyesinde gösteriyor. Reuters’a konuşan Panoramatr araştırma şirketi direktörü Osman Sert, seçimler yaklaştıkça İnce'nin oy oranında düşüş olabileceğini belirterek "Ancak böyle bir erime olsa bile bu seçimin ikinci tura kalmasını engellemez" dedi.

Millet İttifakı’ndan üst düzey bir yetkili, İnce'nin adaylığının Erdoğan'ı ilk turda yenmeyi zorlaştıracağını ancak, Muharrem İnce ile Sinan Oğan'a olan desteğin yüzde 5'e düşmesi halinde ilk turda Millet İttifakı'nın seçimleri kazanabileceğini söyledi.

AKP’li bir yetkili ise partisinin yaptırdığı anketlerde İnce’nin oy oranının yüzde 8-9 civarında olduğunu ifade etti.