Sağın kalesi Manisa'da emekli vatandaş, neden CHP'ye oy verdiğini anlattı

Sağın kalesi Manisa'da emekli vatandaş, neden CHP'ye oy verdiğini anlattı
Tek parti döneminin sona erdiği 1946'dan bu yana sağ partilerin kazandığı Manisa'da, 78 yıl aradan sonra CHP tarihi bir zafere ulaştı. Hayatında ilk kez CHP'ye oy veren Manisalı Rahime Altay, neden CHP'ye oy verdiğini açıkladı.

Tek parti döneminin sona erdiği 1946 yılından bu yana yerel seçimlerde sağ partilerin kazandığı Manisa'da, CHP 78 yıl sonra tarihi bir zafere ulaştı.

Hayatında ilk kez CHP'ye oy verdiğini söyleyen Manisalı emekli Rahime Altay, neden tercihini değiştirdiğini anlattı.

VOA Türkçe’ye konuşan Manisalı emekli Rahime Altay, CHP’ye hayatında ilk kez oy verdiğini söyledi. Altay, “Biz anadan babadan demirkıratlıyız. Demirkırat vardı o zamanlar, biz onu biliyorduk anamız, babamız, dedemiz, ninemizden. Sonra azıcık ‘AK Parti’ dedik. Sonra ‘AK Parti de gitsin gençler gelsin’ dedik. Özgür Özel’i de sevmiyorum ama Gülşah’ı (CHP’li Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay) seviyorum. İnşallah Manisa’mıza çok iyi olur” dedi.

Geçen yerel seçimde MHP’li Ergün’ü desteklediğini söyleyen Altay, bu seçimde tercihini değiştirme nedeninin geçim sıkıntıları olduğunu kaydetti. Altay, “10 milyon (bin) maaş alıyorum, ev de kira zaten. İnşallah bu iyi olacak” dedi. Kentteki su faturalarının pahalılığından yakınan Altay, “Cengiz (Ergün) tanıdığımızdı, Manisa’nın belirli insanlarındandı. Ama olmadı, ‘bu defa değişsin’ dedik. Su almaya gidiyorum, eskiden 100 lira veriyorduk, 8 ton su veriyordu. Şimdi 300 lira vereceğim, 8 ton su alacağım. 8 ton su nereme yetecek benim” diye sordu.

Eski büyükşehir belediye başkanı Ergün 2015 yılında Manisa’da kullanılan su sayaçlarını ön ödemeli elektronik kartlı sayaçlarla değiştirmişti. CHP’li Zeyrek’in seçim vaatleri arasında, su faturalarının ucuzlatılmasının yanı sıra kartlı su sayaçlarına son verilmesi de yer alıyor.